22 Σεπ 2014

Από την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 σταματούν τα δρομολόγια της θαλάσσιας συγκοινωνίας

Θεσσαλονίκη 18 Σεπτεμβρίου 2014
Δελτίο Τύπου


Η Κ/Π Thessaloniki Waterways των πλοίων Ε/Γ-Δ/Ρ Κωσταντής ,Ε/Γ- Δ/Ρ Άγιος Γεώργιος , του πιλοτικού προγράμματος της θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, που εκτελούν τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς τον Δήμο Θερμαϊκού, συμπληρώνει τέσσερις μήνες λειτουργίας.

Από την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, η Κ/Π διακόπτει τα υφιστάμενα δρομολόγια των πλοίων. Ευχαριστούμε για την προτίμηση του το επιβατικό κοινό και για την συνεργασία, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς διαχείρισης και εποπτείας.

Η προτίμηση του επιβατικού κοινού κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, κινήθηκε κάτω του 20% της πληρότητας των πλοίων εξαιτίας των εποχικών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν και περιορίζουν την καθημερινή λειτουργία των πλοίων και δυσκολεύουν την πρόσβαση των επιβατών στους προβλήτες αναχώρησης.

Βάσει του συμφώνου συνεργασίας, η επιστροφή των πλοίων της Κ/Π για την νέα θερινή περίοδο του πιλοτικού προγράμματος θα ξεκινήσει από τον μήνα Μάιο 2015 με την αρχική δρομολόγηση τριών (3) πλοίων που θα συμπεριλαμβάνει και στάση στην Αγία Τριάδα. Η δρομολόγηση της νέας περιόδου θα κατατεθεί εγκαίρως στον Τουριστικό Οργανισμό Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπεριληφθεί στους Διεθνείς τουριστικούς οδηγούς και διαφημιστικούς καταλόγους της Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2014 – 2015 .

Η Κ/Π σε μια σειρά επαφών με την Περιφέρεια Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και του ΚΛΘ, ενημέρωσε τους παραπάνω για την πορεία και τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος, και έλαβε διαβεβαιώσεις από τους φορείς διαχείρισης και εποπτείας, ότι θα ληφθούν κατάλληλα μέτρα και θα γίνουν επεμβάσεις στους λιμενίσκους και στους προβλήτες για την διευκόλυνση των επιβατών και των πλοίων.

Παρά ταύτα σε περίπτωση που αναληφθούν άμεσες ενέργειες αποκατάστασης, κυρίως της χρήσης του λιμενίσκου των Ν. Επιβατών, η Κ/Π προτίθεται να συνεχίσει τα δρομολόγια με πέντε αναχωρήσεις καθ΄όλη την περίοδο του χειμώνα με ένα πλοίο, μεταξύ Ν. Επιβατών και λιμένα ΟΛΘ

Η ολοκλήρωση και η επιτυχία (σημ) της πρώτης περιόδου του προγράμματος οφείλετε στον συνδυασμό άμεσων ενεργειών και αντιμετώπισης λειτουργικών προβλημάτων από τις υπηρεσίες, του ΥΝΑ,της Περιφέρειας ,των Δήμων Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού , του ΟΛΘ, του ΚΛΘ, και άλλων φορέων διαχείρισης.

Η Κ/Π καθ΄ όλη την διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος, διατήρησε σταθερά δρομολόγια, διαφήμισε το πιλοτικό πρόγραμμα, έδωσε κίνητρο στο επιβατικό κοινό με μειώσεις του συμβατικού εισιτηρίου, μετέφερε δωρεάν τα παιδιά έως 10 ετών, δωρεάν τα ΑΜΕΑ, καθιέρωσε φοιτητικό και ομαδικό εισιτήριο, μειωμένο για τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού που επιλέγουν το πρωινό δρομολόγιο, μετέφερε δωρεάν τα ποδήλατα, επίσης επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα χωρίς περιορισμούς.

(Σημ) Η διαπίστωση (επιτυχία) προκύπτει απο τις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ , του έντυπου τύπου, των επαγγελματικών συλλόγων, απο δημοσιευμένες συνεντεύξεις αρμοδίων της Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη της Κ/Π
Οδυσσέας Αποστόλου
Κωνσταντίνος Κάιλας
Με Τιμή
Μάνος Κάιλας
Διαχειριστής Κ/Π
Thessaloniki Waterways

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.