20 Σεπ 2014

Συνέργεια ποδήλατου με άλλα μέσα

Σπαστό ποδήλατο για συνδυασμένες μετακινήσεις



Η προώθηση της χρήσης του ποδήλατου πάντα συναντάει ένα μεγάλο εμπόδιο που είναι η απόσταση. Πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να μετακινούνται με ποδήλατο, διανύουν μεγάλες αποστάσεις, που δεν μπορούν να τις κάνουν ποδηλατώντας.

Ένας τρόπος να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα είναι να συνδυάζει κανείς τις μετακινήσεις με ποδήλατο και δημόσια μαζικά μέσα. Συχνά, όμως, δεν γίνεται να βάζεις το ποδήλατο μέσα σε λεωφορεία ή μετρό ενώ και η στάθμευση/φύλαξη του ποδήλατου κοντά σε μια στάση ή σταθμό δεν είναι ικανοποιητική. Εξ άλλου, θα ήθελε κανείς το ποδήλατό του και στο υπόλοιπο της μετακίνησης.

Το σπαστό ποδήλατο ήταν πάντα μια επιλογή. Αλλά η τεχνολογία είχε φτάσει ως ένα σημείο που το ποδήλατο διπλωμένο είχε μέγεθος βαλίτσας και βάρος 12 - 15 κιλά. Το ευρωπαϊκό ερευνητικό Bike-Intermodal στοχεύει στην υπέρβαση αυτών των ορίων, να δημιουργήσει ένα σπαστό ποδήλατο μεγέθους χαρτοφύλακα (όταν είναι διπλωμένο) και 6-7 κιλά.


Και στο βίντεο εδώ https://www.youtube.com/watch?v=bWsHcDIU35o το νέο σπαστό ποδήλατο στην Piazza della Signoria στην Φλωρεντία.

Η σελίδα του ερευνητικού: http://www.bike-intermodal.eu/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.