29 Οκτ 2014

Επεισοδιακός έλεγχος για τραπεζοκαθίσματα σε καφέ της Αριστοτέλους

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο εντεταλμένος σύμβουλος για κοινόχρηστους χώρους Λευτέρης Κιοσέογλου, τρεις δημοτικοί υπάλληλοι και ένας καταστηματάρχης, μετά από επεισόδιο κατά τη διάρκεια ελέγχου για τραπεζοκαθίσματα.

Η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό μετά από μηνύσεις που υποβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, υπάλληλοι του δήμου πήγαν να διενεργήσουν έλεγχο για τραπεζοκαθίσματα σε καφέ της Αριστοτέλους. Εκεί, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος φέρεται να αντέδρασε, δηλώνοντας πως ο ίδιος είναι νόμιμος και επιρρίπτοντας ευθύνες σε διπλανό κατάστημα.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν πίστεψαν τον καταστηματάρχη και συνέχισαν τον έλεγχο. Τότε ακολούθησε λογομαχία μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκαν  και μηνύσεις. Ειδικότερα, ο καταστηματάρχης υπέβαλε μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε βάρος των τριών δημοτικών υπαλλήλων και για ηθική αυτουργία σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Λευτέρη Κιοσέογλου. Από την άλλη πλευρά οι υπάλληλοι κατέθεσαν μήνυση για ψευδή καταμήνυση, ζητώντας να δικαστεί ο καταστηματάρχης για εξύβριση και για απείθεια.

Μετά το επεισόδιο και την υποβολή μηνύσεων οι δημοτικοί υπάλληλοι, ο δημοτικός σύμβουλος καθώς και ο καταστηματάρχης και ο πατέρας του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου με εντολή του αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά των δημοτικών υπαλλήλων αναμένεται να ζητήσει αναβολή, προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία και να προετοιμαστεί η υπεράσπιση.

«Μας έκανε μήνυση γιατί πήγαμε να κάνουμε τη δουλειά μας» τόνισε ο κ. Κιοσέογλου. «Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης δεν άφησε να γίνει ο έλεγχος, ενημερώθηκαν από τους ελεγκτές και κάλεσα την αστυνομία για να μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε τον έλεγχο. Αυτός ήθελε να κάνουμε έλεγχο σε άλλα μαγαζιά και όχι σε αυτόν» σημείωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ήταν στο συγκεκριμένο κατάστημα και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ασπασίδης. Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης εμπόδιζε τους υπαλλήλους να μη τραβήξουν φωτογραφίες από τις παραβάσεις και τους έριξε κάτω τη μηχανή. Ο κ. Ασπασίδης θα καταθέσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης των υπαλλήλων.

Το Σώμα Ελεγκτών του δήμου Θεσσαλονίκης αποτελείται από 19 άτομα, τα οποία μέσα στο 2014 έκαναν 11.000 ελέγχους από τους οποίους οι 3.000 ήταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου, σε 1,5 μήνα βεβαίωσαν 9.000 κλήσεις παράνομης στάθμευσης.

«Θορυβήθηκαν πολύ αυτοί που έχουν στεγανοποιήσει τα κέρδη τους γύρω από  παραβατικότητα σχετικά με παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Ήρθε η ώρα και η Δικαιοσύνη να δώσει απάντηση σε όλα αυτά τα γεγονότα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα βλέπουμε όλα τα μαγαζιά με τον ίδιο τρόπο και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε όλα τα μαγαζιά που παρανομούν» τόνισε ο κ. Κιοσέογλου.

πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=199148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.