26 Οκτ 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ "MADE BY HELLAS"

Η έκθεση αποτελεί μια επιμέρους θεματική του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου, ενός ιδιωτικού μουσείου που λειτουργεί στην Αθήνα. Λεπτομέρειες για το μουσείο στον ιστότοπό του.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μουσείου η έκθεση είναι αφιερωµένη στην ελληνική δηµιουργικότητα στον τοµέα της αυτοκίνησης. Οι καλεσµένοι είχαν την ευκαιρία να θαυµάσουν περισσότερα από 50 εκθέµατα σχεδιασµένα, κατασκευασµένα ή συναρµολογηµένα από Έλληνες, καθώς και τις kαινοτόµες προσπάθειες που γίνονται στον τοµέα αυτό σήµερα από Ανώτατα Eκπαιδευτικά Ιδρύµατα, σχολεία αλλά και ιδιώτες.



Στα εκθεµάτα περιλαµβάνονται µηχανισµοί της αρχαιότητας που εφαρµόστηκαν στη σύγχρονη αυτοκινητοβιοµηχανία, το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο του 1920 κατασκευής Θεολόγου, αυτοκίνητα που συναρµολογήθηκαν στην Έλλαδα την περίοδο του µεσοπολέµου, τα MORRIS MINOR και τα πασίγνωστα MΙΝΙ του πατέρα του σύγχρονου αστικού αυτοκινήτου, Αλέκου Ισιγόνη, ελαφρά πολιτικά και στρατιωτικά φορτηγά παραγωγής που κορυφώθηκε µετά την πρώτη πετρελαική κρίση, ανάµεσα τους τα θρυλικά PONY, ZEBRA, FARMOBIL και FARMA σχεδιασµένο από τον Γιώργο Μιχαήλ, τα τρίτροχα ALTA, ATTICA, TONACO και ΜΕΒΕΑ, το πρωτότυπο του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσµο ενός όγκου (monospace) σχεδιασµένο από τον Αντώνη Βολάνη, το NISSAN SUNNY συναρµολογηµένο στο Βόλο από την ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Στα πιο σύγχρονα περιλαµβάνονται γνωστά επιτυχηµένα µοντέλα Ελλήνων σχεδιαστών όπως το τριθέσιο MATRA MURENA, FIAT BARCHETTA, AUDI A3, αλλά και επιχειρηµατιών που βοήθησαν εξωτικούς οίκους να επιβιώσουν όπως ο Πέτρος Λιβανός και η ASTON MARTIN LAGONDA, Επίσης, περιλαµβάνονται ελληνικές ιστορικές αναπαραγωγές, όπως συµβαίνει µε τις θρυλικές PORSCHE το ’50 από την Replicar του Θανάση Μητσοκάπα στην Κατερίνη.

Όλη η ανακοίνωση εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.