30 Οκτ 2014

Smart Highway opens in the Netherlands

Το πρώτο τμήμα του Glow-in-the-dark Smart Highway από τον Ολλανδό Daan Roosegaarde, το οποίο σχεδιάστηκε για να κάνει πιο ασφαλείς τους δρόμους, έχει ανοίξει στο Oss, στην Ολλανδία.

Smart Highway: ο έξυπνος και διαδραστικός δρόμος του αύριο αυξάνει την ορατότητα  του οδηγού, έχει γραμμές που λάμπουν στη νύχτα και φορτίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με τις ευφυής εθνικές οδούς κατά τη δεκαετία του '80. Ωστόσο, μέχρι τώρα το επίκεντρο της καινοτομίας ήταν το αυτοκίνητο. Οι Heijmans και  Studio Roosegaarde αντιμετώπισαν αυτό το ζήτημα σε μεγάλη κλίμακα, καινοτομώντας  πάνω στο κατάστρωμα του δρόμου με σχέδια, όπως τα «Glow-in-the-dark Lining», «Dynamic Paint», «Interactive Light» και «Electric Priority Lane». Ενωμένα, θέλουν να κάνουν το δρόμο βιώσιμο και διαδραστικό με τη βοήθεια έξυπνου φωτισμού, συλλογής ενέργειας, καθώς και σημάτων, τα οποία προσαρμόζονται στην εκάστοτε κατάσταση του δρόμου. Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο εταιρειών που συνεργάζονται για τα ανώτερο είναι μεγάλες, εν τούτοις μοιράζονται τον πιο σημαντικός στόχο: την καινοτομία του ολλανδικού τοπίου.

πηγή: http://myscienceacademy.org/2014/10/23/first-glow-in-the-dark-smart-highway-opens-in-the-netherlands/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.