31 Δεκ 2014

Kάτι για ένα μετρό ... το θυμάστε;


Σύμφωνα με τον πρωτοχρονιάτικο μποναμά της Αττικό Μετρό, η ανάδοχος Κοινοπραξία μπορεί να συνεχίσει το έργο της...

Η είδηση στο thestival αρχίζει με την έκφραση "Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το Μετρό της Θεσσαλονίκης".... Πλάκα μας κάνει; Νέες; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι μοιάζει με τις παλιές....


Το κείμενο:

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το Μέτρο της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Αττικό Μετρό να  απορρίψει το αίτημα διάλυσης της σύμβασης κατασκευής  που είχε καταθέσει η Κοινοπραξία πριν από δύο εβδομάδες.

Εμπλεκόμενοι στο έργο υποστηρίζουν ότι  είναι βέβαιο ότι η απόφαση της Αττικό Μετρό θα οδηγήσει την κοινοπραξία στην υποβολή ένσταση, με την κοινοπραξία να διατηρεί ακόμα το δικαίωμα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

Το  αισιόδοξο σενάριο πίσω από την απόφαση που πήρε η Αττικό Μέτρο, είναι οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρουν μία λύση που θα επιτρέπει την συνέχιση ολοκλήρωση των εργασιών προκειμένου να αποκτήσει τελικά Μετρό η Θεσσαλονίκη.

Το απαισιόδοξο σενάριο είναι Αττικό Μετρό και Κοινοπραξία να έρθουν σε οριστική ρήξη και να  ακολουθήσει μια δικαστική διαμάχη που θα κολλήσει το έργο και την ταλαιπωρία για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

"Ήταν μια αναμενόμενη κίνηση, που δίνει την δυνατότητα ένστασης στην Κοινοπραξία αλλά και το περιθώριο δύο μηνών στις δύο πλευρές να συζητήσουν και να διευθετηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Είμαι αισιόδοξος πως υπάρχει διάθεση από τις δύο πλευρές να συνεργαστούν" δήλωσε στο thestival.gr, o πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

"Το έργο θα μπει σε νέες περιπέτειες δεν είναι ένα διαζύγιο κοινή συναινέσει" τόνισε στο thestival.gr, oαντιπρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς και πρόσθεσε " Η απόφαση αυτή εξωθεί την κατάσταση στα άκρα. Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας σε ένα διαζύγιο όμως. Η Κοινοπραξία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει τις εργασίες αλλά θα καταθέσει ένσταση και ίσως και ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το έργο. "

Νέες εξελίξεις για το Μετρό της Θεσσαλονίκης αναμένεται να υπάρξουν στις 15 Ιανουαρίου αφού η Κοινοπραξία μπορεί μέσα δεκαπέντε ημέρες να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της Αττικό Μετρό, με την προϊσταμένη αρχή του έργου να έχει δύο μήνες προκειμένου να απαντήσει στην ένσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.