26 Δεκ 2014

Real-Time Traffic Information


Στις 18/12/14 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε νέους κανόνες για τις πληροφορίες που πρέπει να προωθούνται στους μετακινούμενους στην οδική κυκλοφορία. Στόχος είναι να βελτιωθεί το σύστημα πληροφόρησης σε όλη την ΕΕ με «ακριβείς, εύκολα προσβάσιμες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις τους.» Το σύστημα το αποκαλούν Real-Time Traffic Information. Είναι μια από τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών από την οποία προσδοκούν ότι θα υπάρξουν κέρδη στην καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, οικονομία χρόνου και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το σύστημα βασίζεται σε ένα μοντέλο που έχει εφαρμοστεί στην Ολλανδία και η σχηματική του οργάνωση εμφανίζεται παρακάτω:


Το σύστημα για να λειτουργήσει απαιτεί ένα αριθμό δεδομένων μεταξύ των οποίων και στοιχεία για το οδικό δίκτυο των περιοχών, στοιχεία που πρέπει να είναι ακριβή, ενημερωμένα και σύμφωνα με τις κατηγοριοποιήσεις που καταλαβαίνει το ίδιο το σύστημα. Ήδη οι περισσότερες χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν ικανοποιητικά δεδομένα για είσοδο στο σύστημα. Τρεις χώρες έχουν απογοητευτικά. Φυσικά μια από αυτές είναι η … Ελλάδα – σκίσαμε πάλι. Πώς τα καταφέρνουμε ρε παιδάκι μου;;; Οι άλλες δύο είναι η Κύπρος και η Μάλτα. Δείτε παρακάτω την κατάσταση ανά χώρα και τι προβλήματα υπάρχουν. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα ισχύουν για τη χώρα μας….


Περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.