29 Ιαν 2015

Τι λέει η νέα κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων, για τους αυτοκινητοδρόμους και τις αστικές συγκοινωνίες

Την ακύρωση της αποκρατικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης κατά τη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε πως «υπάρχει μία περιοχή στην οποία η νέα κυβέρνηση δεν θα δώσει συνέχεια, σε θέματα, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) αλλά και σε μια σειρά από άλλα θέματα, που θα δούμε υπό διαφορετικό πνεύμα, πάντα όμως μέσα από θεσμικούς κανόνες και στο διεθνές πλαίσιο».

Για τους αυτοκινητόδρομους, δήλωσε πως «ο κύκλος των έργων πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό και πιο γρήγορο τρόπο», ούτως ώστε η χώρα να αποκτήσει δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, κάτι που είναι «τεράστιας σημασίας» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλοί τομείς όπου θα υπάρξει πλήρης συνέχεια από τη νέα διοίκηση», όπως οι αστικές συγκοινωνίες, οι τηλεπικοινωνίες.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες τόνισε πως θα γίνει προσπάθεια να στηριχθούν και να επεκταθούν οι υποδομές που χρειάζονται, ενώ υποσχέθηκε και διεύρυνση της στρατηγικής για τις τηλεπικοινωνίες.

Από την πλευρά ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίντζης είπε ότι το όραμα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με ιεραρχημένο σχέδιο δημοσίων υποδομών.

Πρόσθεσε ότι η κατεύθυνση πρέπει να είναι άλλη από αυτή που ακολουθήθηκε την τελευταία 10ετία και ότι η χώρα χρειάζεται εθνικό σχεδιασμό για την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Ο απερχόμενος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προηγουμένως έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=210429

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.