30 Ιαν 2015

Τζάμπα ενέργεια - κάτι να περνάει η ώρα - γυμναστική

Εάν βρεθείτε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ (το Σίπολ) ή στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λυών και χρειαστεί να φορτίσετε το κινητό σας, δεν χρειάζεται να ψάχνετε να βρείτε κάποιο σημείο παροχής ρεύματος. Μπορείτε να ψάξετε να βρείτε ένα πράγμα που μοιάζει σαν ένα ποδήλατο να τεκνοποίησε με ένα σκαμνί μπαρ.


Η περίεργη και κάπως άσχημη αυτή κατασκευή σου δίνει τη δυνατότητα να φορτίσεις το κινητό σου με ενέργεια που παράγεις κάνοντας ποδήλατο.... Κατά τα φαινόμενα χρειάζονται 30 λεπτά ποδηλασίας σε χαλαρό ρυθμό για να φορτίσεις ένα iphone. Σύμφωνα με την πηγή της πληροφορίας (http://www.fastcoexist.com/3033844/these-cycling-desks-charge-your-phone-and-your-muscles-while-you-work?partner=newsletter) τόσο απαιτείται και για να φορτίσεις το κινητό σου πλήρως έτσι και αλλιώς [προσωπικά δεν θυμάμαι, γιατί έχω πετάξει το κινητό μου εδώ και κάποια χρόνια και δεν ασχολούμαι με τέτοιες μ... πια]. Τέλος πάντων, όμως. το κόλπο αυτό σου δίνει και ακριβώς τα 30 λεπτά ημερήσιας άσκησης που υποτίθεται ότι είναι το ελάχιστο απαραίτητο για να είσαι σε οκ φυσική κατάσταση.

Υποτίθεται ότι θα φτιάξουν αυτές τις συσκευές για γραφεία - λέει κάνει καλό στην εργασιακή σου απόδοση να κάνεις πετάλι ταυτόχρονα με την εργασία σε υπολογιστή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.