23 Ιαν 2015

Καραβάκια, μαρίνες και καθαρή παραλία θέλουν οι Θεσσαλονικείς (video)

Μαρίνες, περισσότερα κρουαζιερόπλοια, θαλάσσια αστική συγκοινωνία και σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις περιοχές της Περαίας των Νέων Επιβατών και του Μπαξέ ζητούν οι Θεσσαλονικείς. Όπως αναφέρουν  «η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αξιοποιήσει το πολλών χιλιομέτρων θαλάσσιο μέτωπο που διαθέτει προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έρθει η ανάπτυξη στην πόλη».

Σύμφωνα με τους ίδιους η θάλασσα της Θεσσαλονίκης είναι η «ταυτότητά της», «η βιτρίνα της Μακεδονίας» όπως σχολιάζουν χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό ζητούν από τις αρχές καλύτερο συντονισμό προκειμένου να καθαριστεί ο Θερμαϊκός Κόλπος. Δεν λείπουν μάλιστα και εκείνοι που προτείνουν τον καθαρισμό του προκειμένου σε περιοχές όπως είναι η Σοφούλη, η Νέα Κρήνη, η Μηχανιώνα και η Περαία να μπορεί ο κόσμος να κάνει τα καλοκαιρινά του μπάνια. «Με αυτόν τον τρόπο οι Θεσσαλονικείς δεν θα πηγαίνουν τόσο συχνά στη Χαλκιδική» αναφέρει ενδεικτικά η Μαρία Πέτσα, νηπιαγωγός η οποία μάλιστα προτείνει τη δημιουργία παραθαλάσσιων καταστημάτων, όπως καφετεριών και εστιατορίων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Στη συζήτηση, επανέρχεται και το θέμα της υποθαλάσσιας αρτηρίας, που στο παρελθόν δίχασε τους Θεσσαλονικείς με ορισμένους να κάνουν λόγο για χαμένη ευκαιρία της πόλης και άλλους να μιλούν για ένα έργο άνευ σημασίας.

Δείτε το βίντεο:


Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.