28 Φεβ 2015

Γέφυρα για τη μεταφορά των μαθητών

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση “το σχέδιο νόμου σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την παράταση των συμβάσεων, καθώς και οφειλές και υπερβάσεις που απορρέουν από τις προηγούμενες συμβάσεις της περιόδου 2014-2015, με σκοπό να μη μείνει κανένας μαθητής, χωρίς να μεταφερθεί μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς”.
Ο αρμόδιος για το θέμα αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παππάς δήλωσε ότι με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η λύση του προβλήματος, το οποίο στη Θεσσαλονίκη αφορά περίπου 12.500 μαθητές. Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, “η προθεσμία για την ανάδειξη αναδόχων για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών κοντεύει να εκπνεύσει, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν από την 1η Μαρτίου να μεταβούν στα σχολεία τους. Το αίτημα για παράταση του ισχύοντος μεταβατικού σταδίου στηρίζεται ομόφωνα από το σύνολο των αυτοδιοικητικών δομών και πολιτικών δυνάμεων”.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
Στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου σημειώνεται ότι διαφοροποιείται ο τρόπος υπολογισμού του ανώτατου ορίου του συνολικού κόστους της μεταφοράς μαθητών για το τρέχον σχολικό έτος, το οποίο “επιβάλλεται να μην ξεπερνά το συνολικό κόστος της περσινής χρονιάς σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Ωστόσο λόγω αναδιάταξης των σχολικών κτιρίων, πληθυσμιακών μετακινήσεων παρατηρούνται στα όρια κάθε περιφέρειας οριακές διακυμάνσεις. Κρίνεται αναγκαίο, χωρίς να μεταβάλλεται το συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα, να τροποποιηθεί το πλαίσιο, ώστε η σύγκριση του συνολικού κόστους της μεταφοράς μαθητών να γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας και όχι περιφερειακής ενότητας”.

πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/134415/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.