3 Μαρ 2015

4 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις διεκδικούν πόρους για τις συγκοινωνίες τους

Η πόλη του Βελιγραδίου, μαζί με τις πόλεις, Τορίνο, Άμστερνταμ και Ελσίνκι θα διεκδικήσουν πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση για έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των δημόσιων συγκοινωνιών.
Η απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δημάρχου Βελιγραδίου, Σίνισα Μάλι στο Τορίνο, όπου εξετάστηκαν επίσης τρόποι, με τους οποίους η ιταλική πόλη θα βοηθήσει την πρωτεύουσα της Σερβίας στη δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής διοίκησης. "Αν λάβουμε τα κονδύλια, θα τα αξιοποιήσουμε για να βελτιώσουμε τη λειτουργία των σταθμών παραγωγής ενέργειας και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας συγκοινωνίας" είπε ο κ. Μάλι, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Τορίνο. Ο δήμαρχος Βελιγραδίου, στις συνομιλίες με τον δήμαρχο του Τορίνο, Πιέρο Φασίνο συζήτησαν για την ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Το Τορίνο είναι μέλος του δικτύου "Έξυπνων Πόλεων", που έχουν οργανώσει τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης μέσω συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προσπαθώντας να χειριστούν όσο το δυνατόν περισσότερες διοικητικές αποστολές, μέσω διαδικτύου και να προσφέρουν στους πολίτες τους ταχύτερες και καλύτερες υπηρεσίες. Το Βελιγράδι καταβάλλει προσπάθειες για να εισάγει σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είπε κ. Μάλι, προσθέτοντας ότι πριν από 10 χρόνια, το Τορίνο αποφάσισε να αλλάξει τελείως την εικόνα της βιομηχανικής πόλης.

"Σήμερα, όχι μόνο παρέχει θέσεις εργασίας για τους κατοίκους του, αλλά έχει επίσης και πολλές περιοχές με δέντρα και πράσινο και έχει γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα σε αυτό το μέρος της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να γίνει και στο Βελιγράδι, πάρα πολύ" δήλωσε ο δήμαρχος της σερβικής πρωτεύουσας. Στις 3 Οκτωβρίου, το Τορίνο θα φιλοξενήσει το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και το Βελιγράδι θα συμμετάσχει για να παρουσιάσει τις επενδύσεις, τις δυνατότητες και τα σχέδια για το μέλλον, εξήγησε ο κ. Μάλι.

πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/ypodomes-exoterikou/item/29033-4-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.