31 Μαρ 2015

Λεωφορείον ο πόθος μας

Αν φαντάζεστε το μέλλον των αστικών μετακινήσεων με ιπτάμενα scooter, αυτόνομα κινούμενα οχήματα ή… τηλεμεταφορά, μάλλον δεν έχετε δει το λεωφορείο της Leap. Δεν έρχεται από το μέλλον, αλλά λειτουργεί τώρα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και είναι μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα που θα αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης στις πόλεις.

Η πραγματικά ευφυής ιδέα της εταιρείας Leap είναι η αλλαγή της εικόνας του αστικού λεωφορείου από αυτή ενός απλού μέσου μεταφοράς, σε χώρο socializing ή αν θέλετε σε ένα living room με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες διασύνδεσης και επικοινωνίας. Δεν στάθηκε όμως εκεί. Στα λεωφορεία της δημιούργησε ένα περιβάλλον εξόχως ποιοτικό, με καναπέδες και πολυθρόνες αντί των άβολων καθισμάτων, στρογγυλά τραπέζια, χαλαρωτικά για τις αισθήσεις ξύλινα πάνελ και μεγάλα σημεία στήριξης. Με απλά λόγια μετέτρεψε το λεωφορείο σε ένα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας χώρο, που την ώρα της διαδρομής εξασφαλίζει το ιδανικό περιβάλλον επικοινωνίας, εργασίας ή διασκέδασης.

Η Leap διαθέτει σήμερα 4 τέτοια λεωφορεία σε αντίστοιχες διαδρομές στην πόλη του Λος Άντζελες, τα οποία συνδέουν κυρίως τις πιο trendy και με μεγάλο ποσοστό νεανικού πληθυσμού γειτονιές της πόλης, με το κέντρο. Μέσα στο λεωφορείο υπάρχει διαθέσιμο wi-fi, δεκάδες παροχές ρεύματος και usb για να φορτίζεις οτιδήποτε, δυνατότητα παρασκευής καφέ και χυμών, βιολογικά και vegan σνακ. Το κυριότερο είναι ότι τα λεωφορεία της Leap συνδέουν το κέντρο της πόλης με της γειτονιές με συνεχή δρομολόγια, τα οποία δεν ξεπερνούν σε αναμονή τα 10-15 λεπτά. Φυσικά, ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τη ζήτηση, η οποία παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, καθώς η κράτηση στο λεωφορείο ή η αναζήτηση της βέλτιστης διαδρομής γίνεται μέσω mobile εφαρμογής που τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Αν αναρωτιέστε για το κόστος, αυτό δεν ξεπερνά τα 6$ το μέγιστο και μπορεί να μειωθεί και κάτω από 4$ για τους συχνούς επιβάτες. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι μπορείς παράλληλα να πίνεις τον καφέ σου με το συνεργάτη σου στο πρωινό meeting και ταυτόχρονα να μετακινείσαι προς το επόμενο ραντεβού σου, το οποίο θα γίνει επίσης στο λεωφορείο της Leap κατά την επιστροφή σου στο σπίτι. Άντε και στην Αθήνα. Δείτε το video και θα κάνετε και εσείς την ίδια ευχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.