6 Μαρ 2015

Ο Μπουτάρης ζητά αναβάθμιση για το Λιμάνι και το Αεροδρόμιο Μακεδονία

Συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα του λιμανιού και του αεροδρομίου πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Όπως είπε, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, το ζήτημα του λιμανιού είναι παγωμένο, ενώ το αεροδρόμιο με τις εγκαστάσεις που έχει, «είναι να ντρέπεσαι».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «όλα τα πράγματα μετακινούνται στην Αθήνα. Ο Πειραιάς είναι το όγδοο λιμάνι στην Ευρώπη. Η απαίτηση του Δήμου είναι να μοιραστεί η δουλειά. Δεν έχουμε αντίρρηση για τον Πειραιά, αλλά ας γίνει το 5ο λιμάνι και η Θεσσαλονίκη το 15ο. Να μην είναι η Θεσσαλονίκη ένα μικρό λιμανάκι που βλέπει που και που κανένα πλοίο».

Ο δήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί πόσο σοβαρό είναι να μην εγκαταληφθεί το λιμάνι, καθώς, όπως ανέφερε, η προηγούμενη δεν το είχε αντιληφθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο, το οποίο «έχει αποκτήσει πολλές πτήσεις χαμηλού κόστους, αλλά δεν έχει τις εγκαταστάσεις για περισσότερους επιβάτες. «Με ποια λογική ζητάμε να αυξηθούν οι πτήσεις, να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο, όταν με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι να ντρέπεσαι» υπογράμμισε, προτείνοντας να εκδοθεί και για τα δύο ζητήματα ένα ψήφισμα.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας, για την οποία όπως είπε, «η κατάστασταση έφτασε στο απροχώρητο». «Εδώ και μήνες έχουν πάει οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά κάθονται καθώς δεν έχει βγει ακόμα το ΦΕΚ που να περιγράφει τις αρμοδιότητές τους».

Ο δήμαρχος σε συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης αναμένεται να ζητήσει να προχωρήσει την κατάσταση πιο γρήγορα. «Ο δήμος χάνει έσοδα, οι άνθρωποι κοντεύουν να σαλτάρουν από την απραξία ενώ έχουμε παντελή κυριαρχία της ανομίας στην πόλη» ανέφερε.

Πηγή: voria.gr, http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/29050-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.