27 Μαρ 2015

"Εκτός των αγώνων πόλο ο ΟΑΣΘ"...

Περήφανο για τις συνθήκες μετακίνησης με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών αισθάνεται για μια ακόμη φορά το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός, έθεσε σε κίνηση την τρίτη κατά σειρά κατηγορία εκπληκτικών λεωφορείων, σκορπώντας ρίγη συγκινήσεως στους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος για τα κομφόρ που προσφέρει δωρεάν στις κοντινές ή μακρινές διαδρομές.

Συγκεκριμένα μετά τα «παμπάλαια αρθρωτά» που τέθηκαν σε κυκλοφορία από 20ετίας και βάλε (ποιος θυμάται άραγε τη χρονιά), μετά τα «περίφημα σαρδελωτά» (αυτά των παστών επιβατών ,με μόνιμη επένδυση αγανάκτησης και ταλαιπωρίας) τώρα (τρόπος του λέγειν) μπαίνουν για τα καλά στην κυκλοφορία της πόλης και τα «υγρά λεωφορεία».

Είναι τα ειδικά λεωφορεία του Οργανισμού, δρομολογημένα σε επιλεγμένες γραμμές, στα οποία η πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώνει το καλοκαίρι του... Χατζηδάκι και την ακαταμάχητη έμπνευση του επιβάτη να κυκλοφορήσει με τον ΟΑΣΘ για να δει αγώνες πόλο.

Είναι πανθομολογούμενο πλέον πως το «πλιτς-πλατς» των υγρών αστικών αποτελεί extra ηχητικό εφέ της μετακίνησης του Οργανισμού και τα μουσκεμένα πανωφόρια των επιβατών στυλιστική υπόδειξη για επίδοξους κομπάρσους της ταινίας Τοπίο στην Ομίχλη του Θ. Αγγελόπουλου.

Την φωτογραφία που αναρτήσαμε μας προσέφερε ένας βρεγμένος «Gene Kelly» άρτι αφιχθείς σήμερα από τα σκηνικά της σύμπραξης Μetro Goldwyn Mayer και ΟΑΣΘ για την υπερπαραγωγή «Τραγουδώντας στο... Αστικό» που όλως συμπτωματικά γυρίστηκε στο δρομολόγιο 17 Τριανδρία – Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η νέα κατηγορία των υγρών λεωφορείων ουδόλως σχετίζεται με την ατμόσφαιρα της γνωστής εβδομάδας των Παθών και δεν έχει συμπεριληφθεί στην προσφάτως εκδοθείσα μελέτη του ΚΕΠΚΑ για τις «υπηρεσίες» που παρέχει ο επιδοτούμενος από το κράτος Οργανισμός.

(Πρόκειται απλώς για επιβάτη που επέλεξε συνειδητά τον ΟΑΣΘ απορρίπτοντας τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσονται στο τραμ και στο μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και την «κλεισούρα» της υποθαλάσσιας αρτηρίας).

Όταν λέμε υπηρεσίες εννοούμε τις... ποταπές διαπιστώσεις 8784 ατόμων σύμφωνα με τις οποίες η γραμμή 52 για το ΤΕΙ είναι μόνο τραγική (κι όχι τραγικότατη) πως καμμία από τις γραμμές του δεν κατορθώνει να αξιολογηθεί τουλάχιστον ως καλή, πως μόνο...μόνο το 88% θεωρεί σημαντικό πρόβλημα την παλαιότητα των λεωφορείων (είναι αυτοί που δεν αγάπησαν τον αραμπά) και μόνο «καμιά δεκαριά γραμμές» είναι οι χειρότερες των χειροτέρων, αυτές προς Συκιές, Ηλιούπολη, Ωραιόκαστρο κα.

Αυτό που οι άλλοι θα έλεγαν ντροπή εμείς –φύση και θέση αισιόδοξοι- το αποκαλούμε Υπεροχή του ΟΑΣΘ. Γιατί σε ποιο άλλο μέρος του κόσμου η «αυτόματη και γλυκύτατη ενημέρωση στάσεων» που διαθέτουν και τα υγρά λεωφορεία μπορεί να αναγγέλει «παρακαλούμε οι επιβάτες που κολυμπούσαν κρόουλ να εξέλθουν από την κινητή μας πισίνα για να ανέλθουν επιβάτες που κολυμπούν σε στυλ πεταλούδα...»

πηγή: http://www.politestoumpas.gr/toumpa/item/2756-ektos-agonon-polo-o-oasth.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.