5 Μαρ 2015

XYTA ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ Σε άλλο ανάδοχο οι κυψέλες 3 και 4

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε οι κυψέλες 3 και 4 να κατασκευαστούν από νέο ανάδοχο. Ο κ. Τσιρώνης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ στις 13 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου, Σταυρούλα Ξουλίδου και Σωκράτης Φάμελος, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Ο τελευταίος ήταν επικεφαλής ευρύτερης αντιπροσωπείας του δήμου Λαγκαδά, καθώς αυτός είναι που θίγεται ιδιαίτερα από την πλημμελή και εν πολλοίς άναρχη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε ακόμη να προχωρήσουν οι λύσεις που πρότεινε ο ΦΟΔΣΑ για τα ζητήματα των στραγγισμάτων, του βιοαερίου και της προσωρινής απόθεσης των σκουπιδιών. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων και οι παριστάμενοι κατέθεσαν απόψεις για νέες στρατηγικές διαχείρισης που μπορούν να υιοθετηθούν, τη διαβούλευση που πρέπει να γίνει με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την πιθανή αλλαγή χωροθέτησης του νέου εργοστασίου, πιθανώς και εκτός νομού Θεσσαλονίκης. «Υπάρχει διάθεση από το υπουργείο, αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Λαγκαδά, προσθέτοντας ότι η στάση του δήμου και των κατοίκων θα εξαρτηθεί και από το χρονοδιάγραμμα που θα καταθέσει ο ΦΟΣΔΑ για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/134678/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.