19 Απρ 2015

Πεζοδρόμια Δήμου Θεσσαλονίκης. Εργολαβίες 850.000 για συντήρηση

Λεφτά υπάρχουν δηλαδή; Σημαντικής έκτασης έργα συντήρησης για τα πεζοδρόμια ανακοίνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Συμβουλή μας: αποφύγετε τα μάρμαρα, τα φρου-φρου και τα αρώματα... απλές καλές πλάκες και μπόλικο χώρο για χώμα στα δένδρα.

Από άρθρο στο voria.gr της Κάτιας Γερακαρίτου

Φτιάχνει ξανά τα πεζοδρόμια ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σε ποιους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων

πηγή φωτογραφίας clearthess.gr

Στροφή στα έργα της καθημερινότητας επιχειρεί ο κεντρικός δήμος της Θεσσσαλονίκης, καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει στη συντήρηση πεζοδρομίων, αλλάζοντας την εικόνα με τις κατεστραμμένες πλάκες και τα επικίνδυνα σημεία.
Μέσα στο επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή αναμένεται να προχωρήσει σε δύο σχετικές  εργολαβίες, συνολικού ύψους 850.000 ευρώ. Το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως και να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, για να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις επισκευών και συντήρησης.
Συγκεκριμένα, η μια εργολαβία, δαπάνης 550.000 ευρώ αφορά αφορά τη συντήρηση και επισκευή μικρής ή μεσαίας κλίμακας των πεζοδρομίων βασικών οδών, όπως Β. Όλγας, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Μητροπόλεως, Γρ. Λαμπράκη, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος, Αγ. Πάντων κ.λ.π. «Θα προχωρήσουμε σε εκτεταμένες διαμορφώσεις στις βασικές οδούς, εκτός από τα πεζοδρόμια, θα φροντίσουμε τις δενδροδόχους και τα φυτά», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.
Στόχος του έργου, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, «είναι ο ευπρεπισμός και συντήρηση των πεζοδρομίων των υπ’ όψιν οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με διατήρηση του χαρακτηριστικού αρχιτεκτονικού ύφους της κάθε περιοχής όπως επίσης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διέλευσης των πεζών σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων με άρση και πρόληψη των επικίνδυνων καταστάσεων». «Η ανάγκη συντήρησης των πεζοδρομίων των παραπάνω βασικών οδών προέκυψε λόγω παλαιότητας, πολυετούς χρήσης από την κυκλοφορία των πεζών καθώς και  παρεμβάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας».
Η δεύτερη εργολαβία, ύψους 300.000 ευρώ αφορά τη συντήρηση και επισκευή μικρής ή μεσαίας κλίμακας των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων σε μικρότερους δρόμους στις Α, Β, Γ, Δ, Ε Δημοτικές κοινότητες και στην Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας.

Η εκτέλεση των εργασιών των έργων αναμένεται να γίνουν με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού. Σύμφωνα με τον κ. Παππά, εκτιμάται ότι και τα δύο έργα θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι. Αυτό το διάστημα, πάντως, η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει και τοποθετεί κολωνάκια, προκειμένου να αποτραπεί το παράνομο παρκάρισμα πάνω στα πεζοδρόμια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.