17 Απρ 2015

Πνευματική τροφοδοσία σε αστικές περιοχές

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστικές μετακινήσεις είναι το θέμα της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Προβλήματα επιβάρυνσης της κυκλοφορίας, στην κατάληψη οδικού χώρου όταν τα φορτηγά σταθμεύουν, ηχορύπανση ειδικά αν η τροφοδοσία γίνεται βράδυ σε περιοχές με κατοικία, οπτική όχληση, αέρια ρύπανση, κλπ κλπ...

Πρόσφατες προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές (που συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό αειφόρων και βιώσιμων μετακινήσεων) περιλαμβάνουν και την διατύπωση προτάσεων για την αστική τροφοδοσία.


Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποια ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ιδέα στα πέριξ. Η τροφοδοσία σε βραδινές ώρες μειώνει την επιβάρυνση στην κυκλοφορία την ημέρα αλλά είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τους περίοικους, ειδικά σε ώρες κοινής ησυχίας. Η τροφοδοσία με ποδήλατα μπορεί να μειώσει ένα μέρος των μεταφορών με φορτηγά αλλά είναι περιορισμένος ο όγκος που είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί έτσι.

Ένας τρόπος που προτάθηκε στην Περούτζια είναι να κατασκευαστεί σύστημα πνευματικών αγωγών που να μεταφέρουν τουλάχιστον κάποιο ακόμα τμήμα των αναγκαίων φορτίων. Προτάθηκε αλλά ακόμα είναι στο ακουστικό....

Η εικόνα προέρχεται από http://www.civitas.eu/sites/default/files/documents/file/2013_freight_distribution.pdf

Η ευρύτερη ενότητα εδώ: http://www.civitas.eu/freight/distribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.