14 Μαΐ 2015

Αρχή πτήσεων τσάρτερ από Θεσσαλονίκη για Άγκυρα (και Καππαδοκία) από τον Ιούλιο

Μπορεί ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη να είναι απομονωμένη αλλά αεροπορικά όσο πάει δικτυώνεται όλο και περισσότερο.

Από το thestival 


Τουρίστες από την Άγκυρα φιλοδοξεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική τον Ιούλιο, για πρώτη φορά με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις τής Aegean Airlines, η οποία υλοποιείται με την ευκαιρία του μπαϊραμιού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ oι ίδιες πτήσεις τσάρτερ εκτιμάται ότι θα ανοίξουν δρόμους για τη μετάβαση Ελλήνων τουριστών στην Καππαδοκία, σε τιμές που πλησιάζουν εκείνες της οδικής εκδρομής. Οι λεπτομέρειες της τουριστικής συνεργασίας κοινοποιήθηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου.

"Για πρώτη φορά συνδέεται αεροπορικά η Θεσσαλονίκη με την πρωτεύουσα της Τουρκίας και την ευρύτερη περιοχή, που έχουν ένα πληθυσμιακό δυναμικό 5 εκατ. κατοίκων κι αυτό εκτιμούμε ότι θα επηρεάσει πολύ θετικά και τις πωλήσεις για Χαλκιδική. Η δυναμική και η εξωστρέφεια που θα αναπτυχθεί πιστεύουμε ότι ίσως υποκινήσει τις αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις σε τακτική βάση" σημείωσε ο Στέφανος Χατζημανώλης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για την αγορά της Τουρκίας του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

H πτήση από Θεσσαλονίκη θα αναχωρεί κοντά στα μεσάνυχτα, ενώ εκείνη από την Άγκυρα θα φεύγει στις 2.30 τα ξημερώματα. Η διάρκεια της πτήσης, που θα πραγματοποιείται με Airbus 174 θέσεων, είναι μία ώρα και 55 λεπτά περίπου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ για τους Έλληνες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Καππαδοκία (εκδρομή επίσης πέντε ημερών, με μία διανυκτέρευση στην Άγκυρα και τέσσερις ημέρες στην Καππαδοκία), το κόστος διαμορφώνεται κοντά στα 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης διαμονής, φόρων αεροδρομίου και όλων των εκδρομών και ξεναγήσεων. Από αύριο το σχετικό υλικό θα μοιράζεται στα τουριστικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει η πώληση του πακέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.