27 Ιουν 2015

Aυτόνομη Στάθμευση από την Bosch και την Daimler

Πως θα σας φαινόταν αν στο εγγύς μέλλον τα αυτοκίνητα μπορούσαν να αναζητήσουν από μόνα τους τηv κενή θέση στάθμευσης και να παρκάρουν μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone;

Αυτό δεν είναι άλλο από τον στόχο ενός κοινού πιλοτικού έργου από την Bosch, την Daimler και την car2go που τέθηκε σε εφαρμογή με την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας στις 8 Ιουνίου του 2015. Ο τρόπος που είθισται να παρκάρουμε αναμένεται να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια. Πλέον δεν θα είναι ο οδηγός αυτός που θα παρκάρει και θα ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του αλλά το αυτοκίνητο καθαυτό. Η αυτόνομη στάθμευση που φάνταζε κάποτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποτελεί πλέον αληθινό γεγονός χάρη τόσο στα «έξυπνα» πάρκινγκ και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης από την Bosch , όσο και στη νέα γενιά αισθητήρων της Mercedes Benz και στην εμπειρία της car2go στις υπηρεσίες ολιγόωρης ενοικίασης αυτοκινήτων.

«Οι πελάτες μας ήταν, είναι και θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, γι'αυτό και όλες μας οι ενέργειες είναι προσανατολισμένες γύρω τους. Μελλοντικά το ίδιο το αυτοκίνητο θα πηγαίνει σε αυτούς και όχι αυτοί στο αυτοκίνητο», εξηγεί ο Prof. Dr. Thomas Weber μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και υπεύθυνος έρευνας και επιχειρηματικής ανάπτυξης. «Σε συνεργασία με τον άμεσο συνεργάτη μας την Bosch και την υπηρεσία διάθεσης αυτοκινήτων της car2go αναπτύσσουμε και δοκιμάζουμε λύσεις και υπηρεσίες για μια πλήρως αυτόνομη στάθμευση.»

«Η πλήρως αυτόνομη στάθμευση θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή πριν την πλήρως αυτόνομη οδήγηση» λέει ο Dr.Dirk Hoheisel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch.

Το σχέδιο είναι απλό : Ένα smartphone θα χρησιμοποιείται για να γίνει η κράτηση ενός οχήματος μέσω της υπηρεσίας car2go. Στη συνέχεια ο πελάτης θα περιμένει στον ειδικό χώρο παραλαβής του πάρκινγκ και έτσι απλά το όχημα θα οδηγείται από μόνο του μπροστά του. Η επιστροφή του οχήματος θα είναι εξίσου απλή. Ο πελάτης θα αφήνει το όχημα στον ειδικό χώρο παράδοσης του πάρκινγκ και θα το επιστρέφει στην αρχική του θέση δίνοντας μια εντολή μέσω smartphone. Κοινώς τo «έξυπνο σύστημα» του πάρκινγκ αυτοκινήτων θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει, να εκκινεί και να κατευθύνει το όχημα σε μια υποδεικνυόμενη θέση στάθμευσης.

H Βosch αναπτύσσει την τεχνική υποδομή του χώρου στάθμευσης, με αισθητήρες κατάληψης χώρου, κάμερες ασφαλείας και υπηρεσίες λογισμικού. Επιπλέον η Bosch θα έχει την ευθύνη για τις εντός του αυτοκινήτου εφαρμογές λογισμικού και θα συνεργάζεται με την Daimler για τη σύνδεση τους με τα ήδη εγκατεστημένα από την παραγωγή εξαρτήματα του οχήματος. Η Daimler αναμένεται να προσαρμόσει αισθητήρες και κατάλληλο λογισμικό σε όλα τα οχήματα της υπηρεσίας car2go, καθιστώντας τα άκρως καινοτόμα.

πηγή: epixeiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.