17 Ιουν 2015

Μια μικρή παράκαμψη βρε αδερφέ?

Ν. Ξυδακης: Να παρακαμφθεί ο σταθμός του μετρό στη Βενιζέλου - Master Pan για την Αμφίπολη

από το thestival Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 17:10



Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για πολλά θέματα που αφορούν τον πολιτισμό στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο του μετρό στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην αρχαιολογική ανασκαφή στην Αμφίπολη.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση που θα προχωρήσει άμεσα το έργο και ταυτόχρονα θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου.

"Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πρωτοφανές εύρημα, ένα εύρημα που καταδεικνύει και αναδεικνύει την ιστορία και τον πλούτο αυτής της πόλης και αυτής της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως επισήμανα στον υπουργό πως το έργο αυτό  πρέπει να τρέξει γρήγορα γιατί  δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να περιμένει άλλο, οι επαγγελματίες, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις.  Τα λουκέτα ακολουθούν το ένα το άλλο με ταχυτάτους ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και ένας από τους λογούς είναι η καθυστέρηση στο έργο του μετρό. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα φέρει, γρήγορα το έργο στις ράγες και ταυτόχρονα θα σέβεται και θα αναδεικνύει την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου." δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα για το θέμα της Αμφίπολης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκαθάρισε πως η περιφέρεια είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ για την ανάδειξη του μνημείου, ενώ τόνισε πως είναι χαρούμενος καθώς ο υπουργός και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, υποστηρίζουν τη θέση αυτή.

"Η Αμφίπολη είναι ένα μοναδικό , οικουμενικό μνημείο που πρέπει να αναδεχθεί. Εμείς σαν περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί άκουσα σήμερα και τον υπουργό και την γενική γραμματέας να υποστηρίζουν τη θέση αυτή και να μου ξεκαθαρίζουν ότι η βούληση τους  είναι να στηριχτεί η Αμφίπολη και να αναδειχτεί." είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο υπουργός πολιτισμού τόνισε πως μπορεί να παρακαμφθεί ο σταθμός της Βενιζέλου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το έργο του μετρό.

"Εμείς το κλείνουμε το θέμα με τον πιο γόνιμο τρόπο. Προσπαθούμε δηλαδή να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για το τι χρειάζεται η πόλη.  Η πόλη έχει ανάγκη τη γραμμή του μετρό. Είναι μια άποψη όχι απόφαση ότι ο σταθμός της Βενιζέλου μπορεί να απεμπλακεί από το έργο και να επιταχυνθεί, δεν έχει καμία εμπλοκή το αντίθετο. Υπάρχει σαν σκέψη και  μπορεί να γίνει μια παράκαμψη. Πρέπει να σταθμίσουμε τα οφέλη. Τα οφέλη κατά την εκτίμηση μου είναι ότι θα μπορούσε να απεμπλακεί από το έργο και να ωφελήσει περισσότερο και βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα από ένα  σταθμό." τόνισε

Τέλος ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε και για το μνημείο της Αμφίπολη και πως θα την αντιμετωπίσει το υπουργείο.

" Θα καταρτίσουμε ένα MasterPlanσε συνεργασία με την περιφέρεια, για το τι είναι αυτός ο σπουδαίος τόπος. Το μνημείο είναι αυτό που μας παρακινεί αλλά δεν είναι μόνο αυτό είναι και άλλα πράγματα. Είμαστε σε ένα σωστό δρόμο. " δήλωσε ο κ. Ξυδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.