15 Ιουν 2015

Αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Πελοπόννησο


Θεσσαλονίκη - Άραξος: Η πρώτη πτήση είναι γεγονός-Φωτογραφίες

Μετά από χρόνια ξανά μια προσπάθεια σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Πελοπόννησο. Ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει και πέρα από το καλοκαίρι. Με πολύ στυλ υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση στον Άραξο.



Ξεκίνησαν από σήμερα οι πτήσεις της Astra Airlines από τη Θεσσαλονίκη προς την Πάτρα (μέσω Αράξου). Τα εγκαίνια της γραμμής θα γίνουν με τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τετάρτη. Το κόστος του εισιτηρίου, με έγκαιρη κράτηση, είναι από 39 ευρώ το άτομο, με δωρεάν μια βαλίτσα έως 15 κιλά και μια χειραποσκευή.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η εταιρεία, για να κάνει ακόμα πιο ελκυστική την προσφορά της, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους επιβάτες (και μόνον) δωρεάν μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο του Αράξου. Το πούλμαν της Astra θα αναχωρεί από την πλατεία Τριών Συμμάχων στις 13:20 τις ημέρες των πτήσεων, για να μεταφέρει δωρεάν στο αεροδρόμιο τους επιβάτες της πτήσης Α2 0462, και πίσω στην πλατεία τους επιβάτες της Α2 0461. Η δωρεάν μεταφορά θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου 2015.





ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Οι πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αράξου θα γίνονται από τουρμποελικοφόρο αεροσκάφος τύπου ATR 42, το οποίο χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες, κυρίως για εσωτερικά δρομολόγια, με δυνατότητα μεταφοράς 48 επιβατών.

Από το http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=228703&srv=9

Να προσθέσω και μια προσωπική εμπειρία από τέτοιες πτήσεις τη δεκαετία του '80. Τα αεροπλάνα που πετούσαν σε αυτή τη πτήση ήταν Ντορνιέ - πολύ μικρά, δύο σειρές καθίσματα και διάδρομος. Δεν χωρούσες στην άτρακτο να απλώσεις σε έκταση και τα δύο χέρια. Το πιλοτήριο είχε μόνο μια κουρτίνα. Ακούμε ότι έλεγαν οι πιλότοι πριν απογειωθούμε - μετά έκανε θόρυβο. Πριν φύγουμε ακούμε την εξής καταπληκτική ατάκα του πιλότου προς τον συγκυβερνήτη: "Τουλάχιστον ανακοίνωση ξέρεις να κάνεις;"!!! Δεν μάθαμε τι άλλο δεν ήξερε να κάνει ο συγκυβερνήτης. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε....

1 σχόλιο:

  1. Η αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Πελοπόννησο έχει γίνει εδώ και χρόνια με την πτήση Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.