19 Ιουν 2015

Από το typosthess

Η πόλη απέκτησε επιτέλους υπερατλαντική σύνδεση με τον Καναδά



Θεσσαλονίκη: Πρώτη υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία!

Δεν θα χρειάζεται πλέον να πηγαίνουμε Αθήνα ή Μιλάνο για να κάνουμε ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Μετά από δεκαετίες, η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία αποκτά τη δική του υπερατλαντική σύνδεση για το Τορόντο του Καναδά με την εταιρεία SkyGreece Airlines, πίσω από την επιτυχία της οποίας βρίσκονται Έλληνες ομογενείς.

Το μεγάλο αυτό ελληνικό κεφάλαιο, αυτό των ομογενών, έδρασε και πάλι! Ο πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής, Έλληνας ιερέας από τον Καναδά, είναι ένας εκ των ιδρυτών της SkyGreece Airlines.

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη για την παρθενική πτήση του αεροσκάφους «Ταξιάρχη» - του Μπόινγκ που θα μας πηγαίνει στο Τορόντο. Έχοντας καταγωγή από τη Σπάρτη, ο πατέρας Νικόλαος εξήγησε πως ήθελε να ενώσει «την ομογένεια με την Ελλάδα», καθώς μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής οι συνδέσεις έχουν υπάρξει ολοένα και πιο προβληματικές.

Ο πατέρας Νικόλαος ευχαρίστησε την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, το δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον αερολιμενάρχη και όλους τους φορείς της περιοχής που συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος. Συγκινημένος, μίλησε για το ρίγος υπερηφάνειας που αισθάνονται οι Έλληνες βλέποντας την ελληνική σημαία στο πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Ο αερολιμενάρχης κ. Τοπούζας μίλησε για ένα εγχείρημα θαρραλέο και τολμηρό, αλλά και απαραίτητο για την ένωση του απόδημου ελληνισμού με τη χώρα μας. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, έστειλε μήνυμα προς το υπουργείο Υποδομών και την κυβέρνηση να ολοκληρώσουν το διάδρομο του αεροδρομίου «να μπορούμε να υποδεχόμαστε μεγαλύτερου τύπου αεροσκάφη και να μπορούμε να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με μακρινές περιοχές, όπως είναι η Αμερική, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα και άλλες».

Κάθε Πέμπτη

Η πτήση προς Καναδά θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, ενώ κάθε Τετάρτη θα φτάνει στο Μακεδονία η πτήση από το Τορόντο. Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι τα έργα στον αεροδιάδρομο, καθώς το αεροσκάφος που φεύγει από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει στη Βουδαπέστη για 40 λεπτά, ώστε να ανεφοδιαστεί. Για να το πούμε απλά: Αν είχε το αεροσκάφος όσα καύσιμα χρειαζόταν ώστε να φτάσει από τη Θεσσαλονίκη στο Τορόντο δεν θα μπορούσε να απογειωθεί από το Μακεδονία! Παρά τα προβλήματα του αεροδρομίου, στόχος της εταιρείας των ομογενών είναι να διατηρηθεί η πτήση για όλο τον επόμενο χρόνο και να προστεθεί σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Νέα Υόρκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.