26 Οκτ 2015

Μια μικρή πορτούλα μέσα σε ένα άγριο δάσος με κάποιες σιδηροδρομικές γραμμές, χορταριασμένες. Ξεχασμένες; Τι όμορφη, ειδυλλιακή σχεδόν τοποθεσία! Έχει περάσει τρένο από εδώ τα τελευταία χρόνια αναρωτιέται κανείς;


Και παραδίπλα ένα μικρό γραφικό σπιτάκι, ξεχασμένο (αν δεν είχε το αυτοκίνητο) κάποιοι βρήκαν την ήσυχη και ξεχασμένη αυτή τοποθεσία για να ηρεμήσουν!


Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική. Κάνοντας στροφή 180ο από την προηγούμενη θέση (όχι 360ο), χωρίς να περπατήσει κανείς καθόλου, μα καθόλου, η εικόνα είναι αυτή:


Βρισκόμαστε στην κεντρική είσοδο για τον σιδηρόδρομο στο μεγαλύτερο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας, στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Ισόπεδη η διάβαση -που πήγε το πρόγραμμα μετατροπής όλων των ισόπεδων διασταυρώσεων γραμμών και οδών σε ανισόπεδες;), από όπου διέρχονται βαριά τρένα με πολλά βαγόνια (μερικές φορές) που κλείνουν τους γύρω δρόμους για αρκετή ώρα. Παλιότερα που δεν υπήρχε η δυτική είσοδος αυτό ήταν σημαντική ταλαιπωρία για πολύ κόσμο.




Το τρένο αυτό μεταφέρει μεταλλικά ελάσματα, μάλλον προς Σκόπια.


Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός βαγονιών με δύο ελάσματα το κάθε ένα, που κατευθύνονται προς το μικρό σπιτάκι και την κρυφή είσοδο στο "δάσος".


Και όλα μαζί "εξαφανίζονται" μαγικά εκεί, σαν την τρύπα του λαγού στην Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.