13 Μαρ 2016

Έχουν πρόβλημα τα μεταλλικά στηθαία ασφαλείας;



Πρόσφατα υπήρξε ένα θανατηφόρο τροχαίο στην Εθνική για τα Μουδανιά όπου το όχημα προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες και μετά σε χωμάτινο ανάχωμα.

H κάθοδος από την Καρδία

Η είδηση: http://www.olathessaloniki.com/2016/03/trohaio-me-thima-taxitzi-sto-dromo-gia-halkidiki.html#more

Τροχαίο με θύμα ταξιτζή χτες βράδυ, στο δρόμο για Χαλκιδική

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες βράδυ στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανίων.

Συγκεκριμένα, στις 23:45, στο 25ο χλμ. της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), που οδηγούσε 64χρονος, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικές μπάρες και ανετράπη προσκρούοντας σε χωμάτινο ανάχωμα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

Δυστυχώς παρόμοια ανακοίνωση είχε δημοσιευθεί και τον Ιανουάριο για συμβάν στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο του Νησελίου, όπου το όχημα "εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα μεταλλικά στηθαία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του" οδηγού.

https://www.facebook.com/Thessaloniki.Transportation.Environmental.Issues/posts/1000115926719938

Και τότε είχε δημιουργηθεί η απορία γιατί τα στηθαία δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό, και όχι να τον προκαλέσουν. Έχουμε σε λιγότερο από δύο μήνες ένα ακόμα θανατηφόρο συμβάν όπου τα στηθαία φαίνεται να μην προστατεύουν το όχημα και τον οδηγό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να κοιταχθεί; Είναι αποτελέσμα ελλειπούς συντήρησης των στηθαίων; Μήπως οι ανακοινώσεις γράφονται απρόσεκτα; Καλό θα ήταν να έδιναν μερικές επιπλέον πληροφορίες για να γνωρίζουμε αν πρέπει να γίνει κάτι επιπλέον σε αυτά τα συστήματα που υποτίθεται ότι είναι για προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.