26 Ιουν 2016

Ανταγωνιστής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις ράγες!

Ανταγωνιστική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εταιρία πήρε άδεια ειδικά για τις εμπορευματικές μεταφορές με τρένο. Προφανώς οι επιβατικές μεταφορές παρουσιάζουν μικρό ενδιαφέρον για ιδιωτικές εταιρίες και το "ψωμί" είναι στις εμπορευματικές. Θα δούμε τι θα προκύψει από τον ανταγωνισμό. Για τους πιο πολλούς από εμάς, βέβαια, θα είχε πιο ενδιαφέρον μια ανταγωνιστική εταιρία για τις επιβατικές αλλά αυτό φαίνεται δύσκολο να εμφανιστεί.

Από τα σιδηροδρομικά νέα

Η Ρυθμιστική Αρχή σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) χορήγησε άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης στην εταιρία PIRAEUS EUROPE ASIA RAIL LOGISTICS.

Η ΡΑΣ, στην 180η/23.05.2016 συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, χορήγησε άδεια λειτουργίας σιδηροδρομικής επιχείρησης, για εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών με παροχή έλξης ή/και πλήρων συρμών στο σύνολο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου στην εταιρία PIRAEUS EUROPE ASIA RAIL LOGISTICS Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας.
Η εταιρία PEARL S.A. ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με μοναδικό μέτοχο την αγγλική εταιρία Piraeus Europe Asia Rail Logistics Limited.



Κύριες δραστηριότητες της είναι:

• οι εθνικές και διεθνείς σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων και οι υπηρεσίες παροχής σιδηροδρομικής έλξης,

• οι εθνικές και διεθνείς πολυτροπικές, διατροπικές και συνδυασμένες μεταφορές, η οργάνωση-διενέργεια και εκτέλεση οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών,

• η οργάνωση-επίβλεψη και επιστασία φορτοεκφόρτωσης και διακίνησης-διανομής, η εξυπηρέτηση αναγκών μεταφορικών ή και ναυτιλιακών εταιριών σε σταθμούς υποδοχής (εμπορευματικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, λιμάνια).

Η εταιρία έχει έδρα στον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 85 & Φλέσσα 2).

Η είσοδος δεύτερης ιδιωτικής εταιρίας στην ελληνική σιδηροδρομική αγορά εμπορευμάτων, μετά την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών το 2010, επιβεβαιώνει το υψηλό ενδιαφέρον που υπάρχει για το συγκεκριμένο κλάδο/τομέα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.