16 Σεπ 2014

Μια φορά το μήνα θα δίνεται ένας άξονας της πόλης στα ποδήλατα (?)

Από χθες κυκλοφορεί μια είδηση ότι ο Μπουτάρης πρότεινε να παραδίνεται μια φορά το μήνα ένας άξονας της πόλης στα ποδήλατα.
Δεν κατάλαβα από τις ειδήσεις αν αυτό είναι μια γενική ιδέα, μια σκέψη προς συζήτηση, ή αν είναι κάτι που θα το εφαρμόσουν άμεσα π.χ. http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/200765-g-mpoutaris-sta-podilata-tha-paradidetai-mia-fora-ton-mina-enas-kentrikos-aksonas-tis-polis:

Να παραδίδεται ένας κεντρικός άξονας της πόλης, από την ανατολική της πλευρά μέχρι και τη δυτική, αποκλειστικά στα ποδήλατα, μια φορά τον μήνα, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη. Στη λογική της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Νίκης, ο δήμαρχος πρότεινε, κεντρικοί δρόμοι της πόλης, από ανατολικά μέχρι και τον Βαρδάρη ή τη Σίνδο, να παραδίδονται στους ποδηλάτες, αποκλείοντας τα ΙΧ. "Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη έστω και μια φορά το μήνα τη λογική ότι τα ποδήλατα είναι κυρίαρχο μέσο " ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

1 σχόλιο:

  1. το λέει και αλλού...
    "Να παραδίδεται αποκλειστικά στα ποδήλατα μια φορά τον μήνα ένας κεντρικός άξονας της Θεσσαλονίκης, από την ανατολική της πλευρά μέχρι και τη δυτική, πρότεινε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

    «Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσει η πόλη έστω και μια φορά το μήνα τη λογική ότι τα ποδήλατα είναι κυρίαρχο μέσο» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε - στη λογική της πεζοδρόμησης της λεωφόρου Νίκης - κεντρικοί δρόμοι της πόλης, από ανατολικά μέχρι και τον Βαρδάρη ή τη Σίνδο, να παραδίδονται στους ποδηλάτες, αποκλείοντας τα αυτοκίνητα."
    http://goo.gl/5D5n7U

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.