19 Νοε 2014

Έκκληση Μπουτάρη για το παράνομο παρκάρισμα

Κάλεσμα στους πολίτες να σεβαστούν το δημόσιο χώρο και να μην παρκάρουν παράνομα απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Κάνω έκκληση, σεβαστείτε το συνάνθρωπο, μη παρκάρετε στις διαβάσεις, μη παρκάρετε στο ρεύμα κυκλοφορίας. Αποκτήστε λίγο κοινωνική συνείδηση. Μη διπλοπαρκάρετε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Όπως είπε, τις ημέρες των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης είχαν καθαρίσει. «Έπεσαν όλοι οι αστυνομικοί στην Τσιμισκή και καθάρισε ο δρόμος» υπογράμμισε.

Σχετικά με το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων έστειλε μήνυμα στους παρανομούντες ότι «με τον νέο κανονισμό που θα έρθει, θα πούνε το Δεσπότη, Παναγιώτη».

Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε επίσης να έρθει το ΤΑΙΠΕΔ στο δημοτικό συμβούλιο «για να μας αναλύσει ποια είναι η θέση του για το λιμάνι και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις του λιμανιού».

Όπως είπε, «δεν έχουμε ενημέρωση σοβαρή και συστηματική». «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι το κράτος, είναι ο διαχειριστής» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κάλεσε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρο Καλαφάτη, ως βουλευτή, να βοηθήσει από τη Βουλή προς αυτή την κατεύθυνση.

«Να καλέσουμε το ΤΑΙΠΕΔ, τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης και να έρθουν να μας πουν τι πρόκειται να γίνει, εκτός από την πώληση που έχει δρομολογηθεί. Τι προβλέπουν για τη Θεσσαλονίκη. Ποιος θα τα αναλάβει όλα αυτά» υπογράμμισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης.

Πρότεινε να γίνει με όλους τους ενδιαφερόμενους μια συζήτηση συνολική για το θέμα. «Μπορεί να είναι ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει το δικό μας λιμάνι» σημείωσε.

πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=201571

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.