28 Νοε 2014

This brilliant illustration shows how much public space we've surrendered to cars

Οι περισσότεροι δρόμοι στις ΗΠΑ έχουν κατασκευαστεί για τα αυτοκίνητα, όχι για τους πεζούς. Είτε είμαστε ευχαριστημένοι είτε όχι, οι περισσότεροι το γνωρίζουμε καλά.

Αλλά αυτή η λαμπρή εικόνα, δημιουργός της οποίας είναι ο Σουηδός καλλιτέχνη Karl Jilg, στον οποίο ανατέθηκε από τη Swedish Road Administration, δείχνει πόσο ακραία είναι η κατάσταση στην πραγματικότητα - ακόμη και σε μία κεντρική περιοχή πόλης, όπου υποτίθεται κατά τον σχεδιασμό έλαβαν υπόψη τους και τους πεζούς.


Απεικονίζοντας τους δρόμους σαν χάσματα/γκρεμούς και τις διαβάσεις σαν ξεχαρβαλωμένες σανίδες, ο Tingvall δείχνει πόσο μονόπλευρες, πραγματικά, είναι οι αναλογίες σε έναν αστικό δρόμο.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι, σε πολλά μέρη, ο περισσότερος χώρος που προορίζεται για τα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιείται στην πράξη από αυτά. Η δεύτερη φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον Jon Geeting , δείχνει πώς μια χιονοθύελλα αποκαλύπτει πολλά μέρη των δρόμων της Philadelphia που δεν διασχίζονται από τα αυτοκίνητα τακτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.