2 Δεκ 2014

Μαζί για πιο ασφαλείς δρόμους


Οι θανατηφόρες ασθένειες θεωρούνται πάντα "BIG NEWS": 
HIV/AIDS, DIABETES, CANCER, MALARIA, SARS, EBOLA, SWINE FLU, COPD, TB, HEART DISEASE, ΑΛΛΑ 
ένας θανατηφορόρος παράγοντα που δεν έχει παρουσιαστεί αναλυτικά και ο οποίος προκαλεί εξίσου μεγάλο θέμα είναι οδικά τροχαία συμβάντα:

  • κάθε μέρα 3.287 άνθρωποι πεθαίνουν σε αυτοκινητιστικά συμβάντα
  • κάθε μέρα πάνω από 1.000 νέοι χάνουν τη ζωή τους
  • 20.000.000-50.000.000 τραυματισμοί κάθε χρόνο
  • με παγκόσμιο ετήσιο κόστος που είναι 500.000.000.000$
  • κάθε χρόνο 1,3 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν λόγω χρήσης αλκοόλ, υψηλών ταχυτήτων, μη χρήση κράνους, απόσπαση προσοχής από χρήση κινητού τηλεφώνου, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και μη σωστή συγκράτησης των παιδιών

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι αυτή είναι η δεκαετία για να πάρουμε μέτρα για την οδική ασφάλεια με στόχο να μειωθούν οι θάνατοι που σχετίζονται με οδικά τροχαία συμβάντα κατά 50%, σώζοντας 5.000.000 ζωές. Είμαστε, όμως, σε κίνδυνο να μην πιάσουμε αυτό το στόχο, εκτός και αν αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά. ,

Οι καμπάνιες είναι ένα μέρος της λύσης, με την προϋπόθεση να μοιραστούμε την εξειδίκευσή και τα στατιστικά, να προωθήσουμε ασφαλή οδηγικές συμπεριφορές και φυσικά, συνεργαστούμε, ώστε να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια. 

Η παγκόσμια κοινότητα έχει ήδη κάνει την αρχή αλλά όλοι μαζί συνεργαζόμενοι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Παρακολουθήστε τα παραπάνω στοιχεία στο βίντεο που ακολουθεί 




1 σχόλιο:

  1. Συνήθως - ή μάλλον πάντοτε - σε τέτοια κείμενα αποφεύγεται να παρουσιαστεί το πρόβλημα ως έχει. Γιατί μάλλον θα ακουστεί παράδοξο στον πολύ κόσμο και θα προκαλέσει αντιδράσεις του τύπου «τρελλοί είστε;». Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η οδηγική συμπεριφορά. Είναι το ίδιο το αυτοκίνητο που είναι θεόβαρο,, ογκώδες. κινείται με πολύ μεγάλες ταχύτητες και ρυπαίνει, μία μηχανή που είναι απαράδεκτο να κυκλοφορεί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Προσθέστε και την νοοτροπία «αν δεν έχω αμάξι είμαι ένα τίποτα - αυτό με κάνει άνθρωπο» και θα καταλάβετε - ίσως - που χρειάζεται παρέμβαση (ψυχολόγων).
    Τα υπόλοιπα είναι κάτι politically correct προτροπές του στυλ: «ας αλλάξουμε, όλοι μαζί μπορούμε, φέτος θα το καταφέρουμε και ουάου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.