3 Δεκ 2014

Πρόεδρος ΟΑΣΘ: Δεν υπάρχουν "μπράβοι" στον ΟΑΣΘ - Θα πραγματοποιηθεί έρευνα για το περιστατικό

Με αφορμή ενός άρθρου που κυκλοφορεί από χθες στο ίντερνετ (δείτε το άρθρο εδώ), ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έκανε δηλώσεις:

Αρνείται κατηγορηματικά την ύπαρξη «μπράβων» στον ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, απαντώντας στην καταγγελία επιβάτη που αναφέρεται σε μαφιόζικες πρακτικές στον έλεγχο των εισιτηρίων. «Δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Είναι οι ελεγκτές κομίστρου οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει ειδικότητα «μπράβος» στον ΟΑΣΘ. Οι ελεγκτές κάνουν έλεγχο, βρίσκουν κάποιον ο οποίος δεν έχει εισιτήριο, του ζητούν τα στοιχεία του, εκείνος δεν τα δίνει και ο ελεγκτής καλεί τους σεκιουριτάδες, ως έχει υποχρέωση. Για αυτό το λόγο έχουμε σεκιουριτάδες, όχι για να αποκαθιστούν την τάξη, αλλά για να συμβουλεύουν να δώσει κάποιος τα στοιχεία του, διαφορετικά θα πρέπει να κληθεί η αστυνομία. Αυτός είναι ο μηχανισμός. Δηλαδή, όταν δεν έχουν εισιτήριο να τους λέμε και ευχαριστώ; Τι να κάνουμε; Δεν βρίσκω λόγια για αυτό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι οι υπάλληλοι και ελεγκτές του Οργανισμού δέχονται συχνά επιθέσεις από τους επιβάτες. «Έχουν υποστεί τα πάνδεινα, να τρώνε μπουνιές, μαχαιριές, να τους σκίζουν τα πουκάμισα και να κινδυνεύει η ζωή τους. Γι' αυτό το λόγο πάνε δύο-δύο πλέον, αλλά πάλι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Για αυτό βάλαμε τους σεκιουριτάδες να επιβλέπουν την τάξη. Οι σεκιουριτάδες δεν μπορούν να θεωρηθούν μπράβοι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης και συμπληρώνει: «Ως πρόεδρος του ΔΣ το δηλώνω υπεύθυνα, απερίφραστα και κατηγορηματικά ούτε μία στο δισεκατομμύριο δεν υπάρχουν μπράβοι».

Όσον αφορά το περιστατικό της καταγγελίας που δημοσιεύθηκε, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ υπογράμμισε ότι έχει ήδη αναθέσει την έρευνά του στον Γενικό Διευθυντή. «Ο καταγγέλλων, αν έχει στοιχεία, θα κληθεί να δώσει κατάθεση και εφόσον μιλάει επώνυμα θα αποδοθεί η ευθύνη σε οποιονδήποτε έχει κάνει τέτοιο πράγμα, αν έχει κάνει. Δεν υπάρχει μπράβος στον ΟΑΣΘ, ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ μπράβους», τονίζει ο κ. Στεφανίδης.

πηγή: http://www.thestival.gr/society/item/217096-proedros-oasth-den-yparxoun-mpraboi-ston-oasth-tha-pragmatopoiithei-ereuna-gia-to-peristatiko

1 σχόλιο:

  1. Ο άνθρωπος είναι γελοίος. Το έχει δείξει πάμπολλες φορές.
    Κι αν δεν ήταν τέτοιος, δεν θα ήταν εκεί που είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.