9 Ιαν 2015

Στρ. Σιμόπουλος: Θέμα εβδομάδων να επανεκκινήσουν οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις των εμπλεκομένων στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως αποκάλυψε ο πρώην γενικών γραμματέας δημοσίων έργων Στρατός Σιμόπουλος.

"Είναι θέμα εβδομάδων να επανεκκινήσουν οι εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ακόμη κ αυτή τη στιγμή, το έργο εκτός από το σταθμό Βενιζέλου μπορεί να παραδοθεί το 2018", τόνισε ο κ. Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι τα τεχνικά ζητήματα που είχαν προκύψει έχουν λυθεί.

Ο πρώην γ.γ. Δημοσίων έργων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι οι διεκδικήσεις του εργολάβου που ανέρχονται σε 550 εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας ότι όσοι διαχειρίζονται την τύχη του έργου να κάνουν το ίδιο που είχε γίνει με τους αυτοκινητόδρομους.

"Οι εύλογες απαιτήσεις της κοινοπραξίας πρέπει να ικανοποιηθούν", επεσήμανε ο κ. Σιμόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το γεγονός ότι το έργο σταμάτησε μετά την παραίτηση του, είναι απόδειξη του αγώνα που έκανε.

πηγή: http://metro-thessalonikis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_51.html

1 σχόλιο:

  1. Tο μοναδικό πρόβλημα είναι ... 550 εκατομμύρια ευρώ...
    ...να κάνουν το ίδιο που είχε γίνει με τους αυτοκινητόδρομους...

    Large ο κος Γενικός που θέλει να γίνει και βουλευτής, τρομάρα μας.
    Όταν υπάρχει ανοιχτή διαφωνία μεταξύ εργολάβου και δημοσίου για 550 εκατομμύρια ευρώ και βγαίνει ο πλέον αρμόδιος θεσμικός παράγοντας (που τώρα θέλει να εξαργυρώσει ότι (δεν) έκανε τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο με ένα βουλευτιλίκι) και λέει τέτοια πράγματα, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

    Προτείνω ο συμβιβασμός να είναι σαν την υποθαλάσσια: να τους δώσουμε 550 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να κάνουν το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.