18 Φεβ 2015

Εθελοντές φύτεψαν 10.000 δέντρα στην καμένη έκταση του Σέιχ Σου

Περισσότεροι από 500 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών για δενδροφύτευση σε καμένη έκταση στο Σέιχ Σου, στην οποία τα ίχνη της καταστροφής από τη μεγάλη φωτιά του 1997 παραμένουν εμφανή.

Το ραντεβού δόθηκε στη θέση Λυόμενο στον Κεδρηνό Λόφο, όπου από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα μικροί και μεγάλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, μέλη κοινωνικών φορέων και συλλόγων, αφού εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, γάντια, δενδρύλλια), ξεχύθηκαν στις πλαγιές και τις ρεματιές, για να φυτέψουν τα δενδρύλλια.

Η πρώτη από τις δύο μεγάλες δενδροφυτεύσεις που οργάνωσε για φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης εξελίχθηκε σε γιορτή του δάσους, καθώς οι 500 και πλέον εθελοντές μετέφεραν το μήνυμα «ποτέ ξανά καμένο δάσος».

Συνολικά αναδασώθηκαν 150 στρέμματα, καλύπτοντας διπλάσια έκταση από την καμένη, όπου φυτεύτηκαν 10.000 πλατύφυλλα και κωνοφόρα δενδρύλλια, κυπαρίσσια, κουκουνάρια, τραχεία πεύκη, φυλίκι, αγριοκερασιά, συκιές, καρυδιές, ακακιές, δενδρολίβανο, δάφνη κ.ά.

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΠΕΥΚΑ
Ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, απευθύνει και νέα πρόσκληση για την επόμενη δενδροφύτευση, που έχει οριστεί για την Κυριακή 1 Μαρτίου στα Πεύκα. Στην περιοχή των Κοιμητηρίων θα φυτευτούν 6.000 δενδρύλλια σε έκταση 300 στρεμμάτων. Ως σημείο συνάντησης ορίστηκε ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων, από όπου λεωφορείο θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της αναδάσωσης, σε απόσταση 1.500 μέτρων.

«Η συμμετοχή των συμπολιτών μας, των σχολείων, των κοινωνικών φορέων και συλλόγων για ακόμη μία φορά ήταν τέτοια, που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επιτυχία του μεγάλου μας στόχου. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να πρασινίσουμε ξανά το δάσος του Σέιχ Σου, που καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1997. Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει, εάν δεν καλύψουμε το 100% της καμένης έκτασης με δένδρα, που θα ξαναγεννήσουν τον πνεύμονα της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

πηγή: http://www.makthes.gr/news/reportage/134013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.