17 Φεβ 2015

Βαριά ποινή στον Ρουμάνο οδηγό για τη φονική καραμπόλα στην Εγνατία

Βαριά ποινή επιβλήθηκε στον 39χρονο Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας που στις 5 Οκτωβρίου 2014 προκάλεσε φονική καραμπόλα 40 οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Βέροιας, με αποτέλεσμα 5 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε τον 39χρονο σε φυλάκιση 29 ετών και έξι μηνών, χωρίς αναστολή. Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών για κάθε θάνατο και ενός έτους για κάθε τραυματία.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συρροή. Να σημειωθεί ότι επειδή τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος, η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να εκτίσει είναι τα 10 χρόνια.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η ποινή του Ρουμάνου είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Εφόσον συγκεντρώσει και καταβάλει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος, καθώς η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο 39χρονος οδηγός υποστήριξε πως ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα, πέρασε από τον Πολύμυλο και, δοκιμάζοντας τα φρένα της νταλίκας διαπίστωσε πως δεν έπιαναν. «Περίπου 150 μέτρα πριν την ουρά των οχημάτων στον κόμβο της Βέροιας ένας συνάδελφος με ενημέρωσε πως τα φρένα μου έβγαζαν φωτιά. Σε εκείνο το σημείο κλείδωσε το τιμόνι και δεν μπορούσα να στρίψω ούτε αριστερά ούτε δεξιά», είπε.

πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=212947

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.