17 Φεβ 2015

Ryanair: Στόχος για 3 εκατ. επιβάτες μέσω του «Μακεδονία»

Να διπλασιάσει τους επιβάτες που διακινεί μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία», από 1,5 εκατομμύριο που προβλέπονται για το 2015 στα 3 εκατομμύρια το 2018, στοχεύει η Ryanair, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στη Θεσσαλονίκη ο διευθυντής του εμπορικού τμήματος της low cost αεροπορικής εταιρείας  Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν.

Σύμφωνα με το κ. Ο' Μπράιεν το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, παρουσιάζοντας στοιχεία που μαρτυρούν του λόγου το αληθές: Το “Μακεδονία” διακινεί ετησίως 5,2 εκατ. επιβάτες έχοντας ως έδρα μία πόλη 1 εκατ. κατοίκων, όταν το Δουβλίνο με πληθυσμό 1 εκατ. διακινεί 21,5 εκατ. επιβάτες και η Κοπεγχάγη με 1,2 εκατ. κατοίκους 25,8 εκατ. επιβάτες.

«Το πρόβλημα με τα ελληνικά αεροδρόμια είναι το κόστος πρόσβασης, ιδίως στην Αθήνα που είναι πολύ ακριβή και ο φόρος αεροδρομίου είναι 36 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Ο' Μπράιεν.

Σημειώνεται ότι η Ryanair, που διαθέτει μία βάση και ένα αεροσκάφος στο “Μακεδονία”, το από καλοκαίρι θα πραγματοποιεί 17 δρομολόγια, μεταξύ των οποίων και προς το Παρίσι που ξεκίνησε από το Φθινόπωρο.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της Ryanair στη χώρα μας, ο διευθυντής της Ryanair δήλωσε ότι αυτά εξαρτώνται ως ένα βαθμό και από την πολιτική της νέας κυβέρνησης, την οποία κάλεσε να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια συνδέοντας τον με τους στόχους για διακίνηση επιβατών.

«Το μόνο χειρότερο από ένα δημόσιο μονοπώλιο είναι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο. Εάν παραχωρηθούν τα αεροδρόμια στη Fraport, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τον ελληνικό τουρισμό, θα αυξηθεί κι άλλο το κόστος πρόσβασης και θα υπάρχει μεγάλη διακίνηση μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ελληνικός τουρισμός είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου», υποστήριξε ο κ. Ο' Μπράιεν.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη συνάντηση που είχε νωρίτερα, σήμερα, με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, είπε χαρακτηριστικά ότι «είχα μία πολύ καλή συνάντηση με πραγματιστές ανθρώπους»

Στόχος της Ryanair είναι την επόμενη τριετία να διπλασιάσει τους επιβάτες που μεταφέρει από και προς τη χώρα μας στα 10 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί σε επιπλέον 3 δισ. ευρώ τουριστικά έσοδα.

πηγή: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=212925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.