28 Απρ 2015

Το καλοκαίρι αρχίζει το λίφτινγκ στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε εξέλιξη είναι η εργολαβία της τακτικής συντήρησης της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού και των φθορών των προστατευτικών τόσο στην κεντρική νησίδα, όσο και στα πρανή, σε αυτή τη φάση και εν αναμονή της έναρξης της μεγάλης εργολαβίας για τις ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης.

Τα συνεργεία βρίσκονται καθημερινά στην περιφερειακή οδό και πραγματοποιούν εργασίες συντήρησης εναλλάξ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Πλέον ο ηλεκτροφωτισμός έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ γίνονται και αποκαταστάσεις μικροφθορών στις μπάρες.

Τα συνεργεία ολοκλήρωσαν μάλιστα τις εργασίες τους σήμερα στο τμήμα από τον κόμβο Κ12 (συμβολή περιφερειακής και εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών) μέχρι τον κόμβο Κ11 (κόμβος Πανοράματος).

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού γίνεται και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα σημεία διαπλατύνσεων και στους ανισόπεδους κόμβους της περιφερειακής όπου τοποθετούνται πλευρικά πρόσθετα φωτιστικά (από τον κόμβο Παπαγεωργίου μέχρι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος), στην οδό Μοναστηρίου (από τα Διαβατά μέχρι την είσοδο στην Εγνατία οδό - Κ2), στην οδό Λαγκαδά (μέχρι το ύψος του ΤΙΤΑΝ), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (μέχρι τον κόμβο Καρδίας – Τριλόφου) και στους γύρω δρόμους από το δρόμο του αεροδρομίου, όπως στη Μαρίνου Αντύπα.

Παράλληλα, με την εξασφάλιση ποσού 200.000 ευρώ θα αποκαθίστανται τυχόν έκτακτα προβλήματα που ανακύπτουν όχι μόνο στην περιφερειακή, αλλά σε όλες τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης.

Η εργολαβία των έξι εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και συνεπώς αναμένεται να υπάρξουν σημαντικά προβλήματα στην ήδη κορεσμένη περιφερειακή οδό θα ξεκινήσει αργότερα. Η δημοπρασία έγινε και πλέον αναμένεται ο ανάδοχος.

Πάντως, έχει προσδιοριστεί ότι οι ασφαλτοστρώσεις, ο επανέλεγχος και αποκατάσταση των φθορών στο διαχωριστικό στηθαίο, οι διαγραμμίσεις και οι πινακίδες σήμανσης θα διορθωθούν σε όλο το μήκος του δρόμου, μέχρι τον κόμβο της Λαχαναγοράς.

Τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια δεν υπήρξε ανάλογη παρέμβαση συντήρησης στην περιφερειακή, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν σημαντικά προβλήματα στην κατάσταση του οδοστρώματος. Η συγκεκριμένη εργολαβία αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.