21 Απρ 2015

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις διαφημιστικές πινακίδες

Την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για την  άμεση απομάκρυνση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων από τους δρόμους παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη. Η εκτέλεση της νέας εισαγγελικής παραγγελίας ανατέθηκε στις συναρμόδιες υπηρεσίες που είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.

Πριν περίπου έναν χρόνο, στις 31 Μαρτίου 2014, ο προηγούμενος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ευάγγελος Μαδεμλής είχε πράξει ανάλογα.

Στη νέα εισαγγελική παραγγελία επισημαίνεται ότι "σε συνέχεια της ανωτέρω εισαγγελικής παραγγελίας {...} επανερχόμαστε , καθώς διαπιστώνουμε ολιγωρία των συναρμόδιων υπηρεσιών" αναφέρεται στη νέα εισαγγελικής παραγγελία με την επισήμανση ότι  "παρά τις συνεχείς προφορικές παρεμβάσεις μας , παρατηρείται τεράστια αύξηση στον αριθμό των υπαίθριων διαφημίσεων".
Ακόμη σημειώνεται ότι: Αυτές  έχουν τοποθετηθεί κυρίως στην περιφερειακή οδό, σε όλους τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και στις άκρες των επαρχιακών και εθνικών οδών του νομού, σε ταράτσες πολυκατοικιών, καθώς και σε  όλες τις κολώνες που υπάρχουν εκατέρωθεν των οδών (κολώνες ηλεκτροφωτισμού και δικτύων κοινής ωφέλειας -ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ), και σε πινακίδες σήμανσης των οδών ακόμη και σε φωτεινούς σηματοδότες.

Ο μεγάλος αριθμός των  υπαίθριων διαφημίσεων, αφενός συνιστά υποβάθμιση του περιβάλλοντος αφετέρου αποτελεί μεγάλη πηγή κινδύνου για την ασφάλεια των οδηγών - χρηστών των οδών. Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στους τελούντες συναφή ποινικά αδικήματα και να αφαιρεθούν όλες οι παρανόμως αναρτημένες διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές και αφίσες και να επιβληθούν όλες οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

"Σας εφιστούμε την προσοχή σημειώνοντας ότι ενδεχόμενη αδράνεια και απραξία των υπό τις οδηγίες σας υπαλλήλων, επιβάλλει τον εκ μέρους σας πειθαρχικό έλεγχο και την εκ μέρους  μας αναζήτηση ευθύνης για αξιόποινη παράβαση καθήκοντος" αναφέρεται στη νέα εισαγγελική παραγγελία σχετικά με ενδεχόμενη ολιγωρία από την  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αστυνομία και τους δήμους  του νομού Θεσσαλονίκης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.