15 Ιουλ 2015

Ένα βήμα για καλύτερες συνθήκες στη θαλάσσια συγκοινωνία: Περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις προβλήτες της Περαίας και της Αγίας Τριάδας

 Η βελτίωση των προβλητών είναι ένα βήμα σε σωστή κατεύθυνση αλλά δεν θα είναι αρκετό για να γίνει το καραβάκι πραγματικά "συγκοινωνία"

Τα καραβάκια όπως λειτουργούν ως τώρα δεν προσφέρουν ικανοποιητική εξυπηρέτηση που να προσελκύσει τους εργαζόμενους που μετακινούνται κάθε μέρα μεταξύ Δήμου Θερμαϊκού και Θεσσαλονίκης. Ο υπεύθυνος των σκαφών, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, δήλωσε μάλιστα ότι καταργήθηκε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο ακριβώς γιατί δεν υπήρξε η απαιτούμενη πληρότητα, δηλαδή δεν προτιμήθηκε από τους εργαζόμενους της περιοχής. Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι δύο. Πρώτον η διάρκεια της μιας ώρας για την μετακίνηση δεν είναι ανταγωνιστική σε σχέση με τα άλλα μέσα και, δεύτερον, είναι πολύ πιο ακριβή. Επιπλέον προβλήματα δημιουργούν οι καιρικές συνθήκες που μπορούν να επηρεάσουν τη μετακίνηση (μέχρι ματαίωσης) και έχουν υπάρξει παράπονα για την ακρίβεια διεξαγωγής των δρομολογίων. Είναι σαφές από την υφιστάμενη λειτουργία, ότι τα καραβάκια είναι σχεδόν αποκλειστικά χαρακτήρα αναψυχής ή τουριστικού.



Σύμφωνα με το άρθρο στη Μακεδονία, οι προβλήτες θα μπορούσαν να βελτιωθούν το 2016 - με τις γνωστές αμφιβολίες λόγω των γνωστών συνθηκών.

Με στόχο να ανοίξει ο δρόμος ώστε να γίνουν συμπληρωματικά έργα ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου
15.07.2015
Σε περιβαλλοντική αδειοδότηση για τις προβλήτες της Περαίας και της Αγίας Τριάδας προχωρά η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ώστε οι δύο υποδομές που κατασκευάστηκαν πριν τη δεκαετία του '60 να μην δημιουργούν πλέον κωλύματα στην περαιτέρω αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης του Δήμου Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, η περιβαλλοντική αδειοδότηση των προβλητών έχει στόχο να ανοίξει ο δρόμος ώστε να γίνουν συμπληρωματικά έργα ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου αλλά και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες στάσεις για τη θαλάσσια συγκοινωνία.

"Οι προβλήτες της Περαίας και της Αγίας Τριάδας είναι δύο από τις στάσεις της θαλάσσιας συγκοινωνίας, άρα με τη νομιμοποίησή τους θα μπορούν να γίνουν έργα από την "Εγνατία Οδό ΑΕ" που ετοιμάζει τις μελέτες για να γίνουν στάσεις. Σημειώνεται ότι η προβλήτα των Νέων Επιβατών για την οποία προβλέπεται επίσης η δημιουργία στάσης είναι ήδη αδειοδοτημένη" σχολιάζει ο κ. Μαυρομάτης. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι ο δήμος έχει σκοπό να υλοποιήσει εργασίες διαπλάτυνσης των προβλητών ώστε να είναι επισκέψιμες από περισσότερο κόσμο. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα των παραπάνω εργασιών εκτιμά ότι θα υλοποιηθούν εντός του 2016, αν τα πράγματα πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.