2 Αυγ 2015

Χιλιάδες Λονδρέζοι υποστηρίζουν την εκστρατεία ποδηλατικής ασφάλειας


Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα την αίτηση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τη London Cycling Campaign (LCC) απαιτώντας να γίνουν βελτιώσεις σε όλους τους δρόμους της πόλης προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες των ποδηλατών.


Ο Ray Whitehouse, συντονιστής της ομάδας Havering Cyclists, δήλωσε: “Ο χώρος για τους ποδηλάτες είναι μια εξαιρετική ιδέα αλλά προς το παρόν, υπάρχει πολύς δρόμος να διανύσουμε προτού θεωρήσουμε ότι οι δρόμοι του Havering είναι απόλυτα ασφαλείς για όλους τους ποδηλάτες. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις που υποσχέθηκαν οι σύμβουλοι της περιοχής, αν εκλεγούν, θα έκαναν μεγάλη διαφορά. Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που δε χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις επειδή δε νιώθουν ασφαλείς στους ήδη υπάρχοντες δρόμους.”

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) κάνει έκκληση για περισσότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει την εισαγωγή 20 νέων μέτρων οδικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης και της χρήσης ακουστικών που συνδέονται με το κινητό τηλέφωνο τόσο από τους ποδηλάτες, όσο και από τους αυτοκινητιστές μετά την άνοδο του αριθμού των θανάτων που οφείλονται στα τροχαία ατυχήματα τα τελευταία 10 χρόνια.

πηγή: mbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.