3 Αυγ 2015

Διόδια στην Εγνατία, στο ύψος του Ευόσμου.

Αντιλήφθηκαν οι δήμαρχοι τη μακρόχρονη πρόθεση της τοποθέτησης διοδίων στην Εγνατία, στο ύψος του Ευόσμου, και βρήκαν την καινούρια σημαία στον αγώνα τους για αξιοποίηση της τάσης μας να τα έχουμε όλα δωρεάν. Και θέλουμε μια Εγνατία, και θέλουμε κάποιοι άλλοι να πληρώνουν για τη συντήρησή της και όλα τα άλλα έξοδα λειτουργίας της. Καλομαθημένοι που θα κατέβουν και στο δρόμο για να μη χάσουν τα μαξιλαράκια τους!!!


Δύο ειδήσεις από το thestival σήμερα

http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/185700-metwpo-dhmarxwn-kata-twn-diodiwn-ston-euosmo

Επιστολές με τις οποίες ζητά να καθοριστεί μια κοινή συνάντηση αναφορικά με το ζήτημα των διοδίων στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στον κόμβο Κ-3 απέστειλε στους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού Ευόσμου και Δέλτα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Στην επιστολή του ο κ. Γαβότσης ενημερώνει τους συναδέλφους του για την πρόσφατη επίσκεψή του στα γραφεία της Εγνατίας Οδού, όπου του γνωστοποιήθηκε από τους εκπροσώπους της ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην είσοδο και έξοδο του κόμβου Κ-3 της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της οδού Μαιάνδρου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, και εφόσον υλοποιηθεί η μελέτη, ο πολίτης του Ωραιοκάστρου θα πρέπει να περνάει από διόδια για να εισέλθει και εξέλθει στην Εγνατία Οδό. Καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για ένα θέμα μείζονος σημασίας που αφορά τόσο το δήμο Ωραιοκάστρου, όσο και τους όμορους δήμους σε καλώ σε συνάντηση στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου σε ημέρα και ώρα που θα καθορίσουμε από κοινού προκειμένου να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αυτό», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γαβότσης, ο οποίος σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος σταθμός παρέμενε στα συρτάρια λόγω των προτεραιοτήτων που είχαν δοθεί στους άλλους σταθμούς του κλειστού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για τον αριθμό τους.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Γαβότση στα γραφεία της Εγνατίας Οδού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου, όπως η κατασκευή του κόμβου Κ-3, η γέφυρα της εισόδου της Μυγδονίας, η ασφαλτόστρωση του παράδρομου της Εγνατίας και η αντιμετώπιση πλημμυρικών καταστάσεων σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου.

http://www.thestival.gr/society/item/185602-erxontai-diodia-stin-egnatia-sto-ypsos-tou-eyosmoy

Για στήσιμο νέων διοδίων έκανε λόγο  ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου , Αστέριος Γαβότσης κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέροντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού σχετικά με τον οδικό κόμβο Κ-3, στο ύψος του Ευόσμου.

Όπως αναφέρει το politesoraiokastrou.gr, τρεις διαφορετικές μελέτες που υπάρχουν για τον συγκεκριμένο κόμβο συγκλίνουν στην δημιουργία των διοδίων ,των πρώτων διοδίων τόσο κοντά στην πολεοδομικό συγκρότημα και σε ρυθμιστικό ρόλο στις εισόδους-εξόδους της δυτικής πλευράς.

Εως τώρα ο συγκεκριμένος σταθμός παρέμενε στα συρτάρια λόγω των προτεραιοτήτων που είχαν δοθεί στους άλλους σταθμούς του κλειστού αυτοκινητόδρομου που διασχίζει την Βόρεια Ελλάδα και των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για τον αριθμό τους αλλά το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κινήσεις που επιχειρούν να ξεπαγώσουν το σχέδιο και να το φέρουν δειλά-δειλά στην επιφάνεια.

Οι πρώτοι ψίθυροι πάντως για τα νέα αυτά διόδια επί της Εγνατίας, στο ύψος του Ευόσμου (παλιά υπόσχεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -2010- ) δεν βρίσκουν γόνιμο έδαφος αφού φαίνεται να μην έχουν φτάσει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων καθώς επικρατεί η άποψη ότι η περίοδος που διανύουμε έχει χαρακτήρα προεκλογικό και τέτοιες αποφάσεις μόνο καλό δεν κάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.