17 Ιαν 2016

Όταν τα ρούχα που φοράμε μας σκοτώνουν


Μια πρόσφατη είδηση ανάφερε ότι στις 13 η 14 Ιανουαρίου ένας νέος σκοτώθηκε επειδή το παλτό του πιάστηκε σε αυτόματη πόρτα βαγονιού μετρό το οποίο το παρέσυρε στην πλατφόρμα και δεν πρόλαβαν να το σταματήσουν πριν χάσει τη ζωή του.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται τέτοια συμβάντα δεν είναι άγνωστα. Η πιο διάσημη περίπτωση αφορά μια φημισμένη χορεύτρια των αρχών του 20ου αιώνα που το τεράστιο κασκόλ που φορούσε πιάστηκε στις ρόδες του ανοικτού αυτοκινήτου που επέβαινε και την στραγγάλισε. Αλλά και το 2014 επιβάτης στο μετρό του Μόντρεαλ είχε μια παρόμοια τύχη όταν το κασκόλ της πιάστηκε σε κυλιόμενες σκάλες.

Επομένως, προσέχεται ακόμα και τα ρούχα σας....



Ο σταθμός του μετρό του Παρισιού όπου συνέβη το συμβάν αυτές τις μέρες.
Η πληροφορία για το πρόσφατο συμβάν. Πηγή: http://www.thestival.gr/diethni/item/217806-parisi-epibatis-skotothike-otan-to-palto-tou-piastike-stin-porta

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας 24χρονος άνδρας στο μετρό του Παρισιού, όταν το παλτό που φορούσε πιάστηκε στην πόρτα βαγονιού καθώς προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε αυτό σε στάση στο 15ο Διαμέρισμα.

Ο συρμός ξεκίνησε, καθώς δεν έγινε αντιληπτό το γεγονός από τον οδηγό, με αποτέλεσμα ο άνδρας να συρθεί στην πλατφόρμα του σταθμού και να πεθάνει.

Σύμφωνα με την γαλλική Le Parisien, το συμβάν έλαβε χώρα στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν ανακοινωθεί.

Εκπρόσωπος της εταιρείας λειτουργίας του μετρό δήλωσε ότι διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.



Για την Ισιδώρα Ντάνκαν στην wikipedia: ελληνική και αγγλική 

Την πολυτάραχη, παραβατική και τραγική ζωή της ακολούθησε ένας τραγικός θάνατος. Πνίγηκε από το φουλάρι της που πιάστηκε στις ρόδες του αυτοκινήτου που επέβαινε.



Για την περίπτωση στο μετρό του Μόντρεαλ από το BBC 

30 January 2014

A commuter has died after her scarf got snagged in an escalator at a Montreal Metro station and strangled her.

The unidentified 48-year-old woman was found dead at the bottom of the moving staircase at Fabre station in the north of the Canadian city.

Her hair was also apparently caught in the escalator in Thursday morning's incident.

Montreal police said they would work with the coroner's office to determine the circumstances of the fatality.

Police spokesman Jean-Pierre Brabant told reporters: "What we know now is that the woman's scarf was caught in the escalator.

"When she bent over to try to get the scarf out, her hair was also caught."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.