15 Ιαν 2016

Πινακίδες "Απαγορεύεται η φωτογράφιση selfie"

Κίνδυνος-θάνατος η selfie φωτογραφία!

Περισσότερα τα θύματα των selfies παρά των καρχαριών....

Ειδική κατηγορία συμβάντος οδικής ασφάλειας έχουν αρχίσει να καταντούν οι αυτοφωτογραφίσεις. Πχ πρόσφατα στην Τουρκία 2 έφηβοι έχασαν τη ζωή τους τραβώντας selfie φωτογραφία στη μέση του δρόμου και τους πάτησε φορτηγό.

Η αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας έχει φτιάξει ειδικές πινακίδες όπου απαγορεύεται η αυτοφωτογραφίση και για ειδικούς λόγους, π.χ. μη βγάζετε selfie όταν υπάρχει λιοντάρι από πίσω σας...

Τα σήματα:




Οι selfies έχουν αποδειχθεί επικίνδυνο σπορ, με σημαντικό αριθμό συνανθρώπων μας να χάνουν τη ζωή τους μέσα στο 2015 στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία τους. Πολλές χώρες δίνουν οδηγίες στους πολίτες τους και τους τουρίστες για το τι πρέπει να προσέχουν.

H αστυνομία στο Μουμπάι της Ινδίας δημιούργησε σε κεντρικά τουριστικά σημεία της πόλης σημεία τα οποία απαγορεύεται η λήψη selfie φωτογραφιών διότι είναι επικίνδυνες. Οι λεγόμενες «No Selfie Zones», έχουν ειδικές πινακίδες που ειδοποιούν ντόπιους και τουρίστες να μην τραβούν selfie φωτογραφίες.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έρχονται μετά τον πνιγμό 18χρονης η οποία επιχειρούσε μαζί με 2 φίλες της να τραβήξουν μια selfie φωτογραφία κοντά στη θάλασσα. Οι δυο κοπέλες κατάφεραν να σωθούν από έναν περαστικό, όμως όχι και η 18χρονη.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σκοτώθηκε στο Taj Mahal, μια Ιαπωνέζα τουρίστρια προσπαθώντας να βγάλει selfie φωτογραφία, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν selfies και selfie sticks.

Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ειδική καμπάνια για να προειδοποιήσει τους νέους σε ποια σημεία πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Όλο και περισσότερα τουριστικά σημεία απαγορεύουν στους τουρίστες τα selfie sticks.

Πρόσφατα στην Τουρκία 2 έφηβοι έχασαν τη ζωή τους τραβώντας selfie φωτογραφία στη μέση του δρόμου και τους πάτησε φορτηγό. Τέλος, μέσα στο 2015 είχαμε περισσότερους θανάτους από selfies παρά από καρχαρίες.

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά απ ότι φαίνεται δεν είναι καθώς η μανία των selfie φωτογραφιών αποδείχθηκε θανάσιμη για 12 συνανθρώπους μας μόνο μέσα στο 2015. Μάλιστα οι selfie φωτογραφίες αναφέρεται ότι σκότωσαν 12 ανθρώπους (ή έστω έγιναν η αφορμή), αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος από τους θανάτους που προκλήθηκαν από επιθέσεις καρχαριών.

Εμείς μπορεί να φοβόμαστε περισσότερο στην ιδέα ενός καρχαρία, αλλά πιο θανατηφόρες αποδείχθηκαν οι selfies με selfie stick ή μη. Μέσα στη χρονιά από καρχαρίες σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι.

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από πτώσεις οι οποίες συνέβησαν στην προσπάθεια των ατόμων αυτών να τραβήξουν την τέλεια selfie, ενώ η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου είναι η σύγκρουση με κάποιο διερχόμενο όχημα.

Το φαινόμενο των selfies έχει ανησυχήσει τις αρχές σε διάφορες χώρες, οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για…μη επικίνδυνες selfie φωτογραφίες. Για παράδειγμα η Ρωσία έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο σημάτων που προειδοποιούν για τους επίδοξους φωτογράφους που να μην τραβούν τον εαυτό τους.

Πρόσφατα ένας 66χρονος Ιάπωνας πέθανε όταν έπεσε στην προσπάθειά του να αυτο-φωτογραφηθεί στο Taj Mahal, σε άλλη περίπτωση πριν από μερικούς μήνες ένας άνδρας πέθανε τραβώντας φωτογραφία με ένα πιστόλι. Το όπλο εκπυρσοκρότησε ενώ ο 21χρονος Μεξικανός το είχε στρέψει στο κεφάλι του.

Όλο και περισσότερα τουριστικά μέρη και οργανισμοί προειδοποιούν τους επισκέπτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιχειρούν να τραβούν selfie φωτογραφίες, ενώ σε πολλά σημεία έχουν απαγορευτεί τα selfie sticks.


Οι ειδήσεις από το techblog.gr (εδώ και εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.