8 Ιαν 2016

Αρχίζει πράγματι;

Ανακοινώνουν ότι αρχίζουν "σύντομα" οι εργασίες στη Βούλγαρη - μακάρι. Εχθές πάντως τα εργοτάξια στην Εγνατία ήταν ερημωμένα και χορταριασμένα όπως τον τελευταίο καιρό ....
Όσο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά είναι άνευ ουσιαστικής αλλαγής.

Από το gothess

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Βούλγαρη και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εργοτάξιο του σταθμού "Καλαμαριά" στην Πόντου με Αιγαίου







Ξεκινούν σύντομα από την ανάδοχο κοινοπραξία οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Βούλγαρη του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν παρακάμψεις των δικτύων κοινής ωφελείας ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ύδρευσης και αποχέτευσης, στις οδούς Παπαδάκη, Βούλγαρη, Μαρίνου Σιγάλα, Σωτηριάδη, Υψηλάντου, Ιωάννου Πολέμη και Δελφών καθώς αυτά επηρεάζουν την κατασκευή του Σταθμού και των εισόδων/εξόδων του Μετρό γενικότερα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες παρακάμψεων των δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) που απαιτούνται για το έργο, θα ξεκινήσει η κυρίως κατασκευή του Σταθμού.

O Σταθμός Βούλγαρη θα κατασκευασθεί με τη μέθοδο της «επικάλυψης και εκσκαφής υπογείως» (cover & cut), προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αναπόφευκτη όχληση στη λειτουργία της πόλης και να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό η έκταση της εργοταξιακής κατάληψης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά προχωρά στην εφαρμογή της Γ’ κυκλοφοριακής φάσης για την κατασκευή του ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ στη διασταύρωση των οδών Πόντου, Μεταμορφώσεως και Αιγαίου.

Από αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, θα εκτελεστούν περιορισμένες εργασίες για την μετατόπιση του κυκλοφοριακού άξονα της οδού Αιγαίου, στην περιοχή συμβολής της με την οδό Πόντου χωρίς καμία άλλη αλλαγή των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 1,5 μήνα, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.