23 Μαρ 2015

Εσπερίδα για τις Ασφαλείς Σχολικές Μεταφορές - Παρασκευή 27/3, Θεσσαλονίκη

ΕΣΠΕΡΙΔΑ: “Ασφαλείς Σχολικές Μεταφορές: Οι νέες τεχνολογίες ανοίγουν το δρόμο για τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης και την αναβάθμιση της ασφάλειας του συστήματος μεταφοράς μαθητών»

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) διοργανώνει εσπερίδα με θέμα "Ασφαλείς Σχολικές Μεταφορές: Οι νέες τεχνολογίες ανοίγουν το δρόμο για τη βελτιστοποίηση της οργάνωσης και την αναβάθμιση της ασφάλειας του συστήματος μεταφοράς μαθητών" η οποία αποτελεί την τελική εκδήλωση του έργου με τίτλο "Ολοκληρωμένο Σύστημα για την Ασφαλή Μεταφορά Μαθητών" - i-student trip. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 15:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο Βεργίνα του ΕΚΕΤΑ (6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης).

Το έργο -student trip υλοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια στα πλαίσια της Πράξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011 – Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς» (ΕΣΠΑ 2007-2013) με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ). Κύριος συντονιστής, είναι το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και εταίροι, οι εταιρείες INFOTRIP Α.Ε., G4S Telematix S.A., τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Α.Ε. και η Αστικό ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε..

Το «i-student trip» εστιάζει στην ανάπτυξη, πιλοτική λειτουργία και αξιολόγηση ενός τεχνολογικού συστήματος που αυξάνει τα επίπεδα παρεχόμενης ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών με σχολικά λεωφορεία, από το σημείο παραλαβής/παράδοσης προς τη σχολική τους μονάδα και το αντίστροφο μέσω της:
- παρακολούθησης της οδικής συμπεριφοράς του οδηγού (ταχύτητα κίνησης, επιθετική οδήγηση )
- ανίχνευσης της επιβίβασης μαθητών και τοποθέτησης ζωνών ασφαλείας.
- πληροφόρησης γονέων σε θέματα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο
- διασύνδεσης οχήματος με κέντρο κλήσεων για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
- μείωσης συνολικού κόστους μετακίνησης

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του έργου και του τεχνολογικού συστήματος που ανέπτυξε αλλά και της συμβολής αυτού στην ασφαλή μεταφορά μαθητών. Συγχρόνως θα γίνει παρουσίαση του προβλήματος ασφάλειας και οργάνωσης των σχολικών μεταφορών, των λύσεων που προτείνει η αγορά και η επιστημονική κοινότητα ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις δράσεις που θα πρέπει να συντονιστούν ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή οργάνωση, εκτέλεση, και παρακολούθηση του έργου της μεταφοράς μαθητών με κοινό στόχο την μείωση της επικινδυνότητάς του.


πηγή: http://www.ses.gr/index.php/nea-kai-anakoinoseis/2010-09-09-11-59-02/679--273-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.